Richard Branson mosolyog, lila háttérrel

Richard Branson

Fotó: Shutterstock

Egy csúcsgazdag szerint nem kell tépni a kocsival, az segít Ukrajnán

Ha egyénenként mindenki kevesebb energiát használ, az véget vethet az ukrajnai háborúnak - véli Richard Branson. Ő maga is kész megszüntetni a Virgin Atlantic kihasználatlan járatait.


A milliárdos egyebek között arra szólította fel az egyes embereket, hogy lassabban vezessenek, kevesebbet fűtsenek, mert így csökkenthető az Oroszországtól való energiafüggőség, és végső soron véget érhet a háború.

Mindenki jól jár

Richard Branson úgy véli, hogy

az apró, személyes áldozatvállalások

csökkenthetik az orosz energiafüggést, ráadásul lejjebb vihetik az energiaárakat, így mérsékelhetik a megélhetési költségeket is.

Ha csökken a nyugat kőolajfüggősége, mondjuk 10 százalékkal, akkor rögtön hárommilliárd hordó kőolajjal kevesebbre lesz szükség. Ez bőven elég arra, hogy egyes országok, például Németország ne szoruljon többé importra

- magyarázta Branson.

Lassítsunk Ukrajnáért

Branson javasolja, hogy mindenki

  • 1 százalékkal mérsékelje energiafelhasználását a fűtés és a légkondícionáló használatakor, valamint
  • az autósok 10 százalékkal csökkentsék a haladási sebességüket.

Szerinte

a kormányok egy évre csökkenthetnék a megengedett sebességet az utakon

Ukrajna támogatása érdekében, például 70 mérföld/óráról (kb. 110 km/óráról) 60-ra (kb. 95 km/órára).

Az üzemanyag iránti kereslet jelentősen csökkenne, emiatt az üzemanyag ára is jelentősen mérséklődne, ezzel együtt pedig a megélhetés is kevesebbe kerülne

- magyarázta.

B Team

A vállalkozások más módokat is találhatnak az energiafelhasználás csökkentésére.

Branson légitársasága, a Virgin Atlantic például szerinte megszüntethet néhány olyan járatot, aminek nem túl kifizetődő az üzemeltetése.

Ha minden vállalkozás és a világon minden ember hasonlóan cselekszik, a kőolaj ára drámaian csökkenni fog, és nem kell tovább pénzt küldenünk Putyin elnöknek

- mondta Branson.

Hozzátette, hogy ez nemcsak az ő, hanem vezető üzletemberek csoportjának, a B Teamnek a véleménye. A nonprofit szervezet 2012-ben alakult, célja a felelősségteljes üzleti magatartás elterjesztése.

Ne hagyd ki!