Ismét lehet pályázni a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) kamatmentes lakossági energiahatékonysági hitelprogramjának forrásaira, megkötésekkel.


Mától magánszemélyek igényelhetnek hitelt a Budapesten és Pest megyében található ingatlanok energetikai korszerűsítésére. A hitelintézet tájékoztatása szerint a lakóingatlanok

  • hőszigetelésére,
  • fűtési vagy melegvíz-rendszerek korszerűsítésére,
  • illetve napkollektoros, napelemes, hőszivattyús rendszerek telepítésére

igényelhető kölcsön maximum 5 millió forintig, kizárólag online hitelügyintézéssel elérhető.

A legfontosabb változás, hogy ezúttal csak magánszemélyek pályázhatnak, és kizárólag online kölcsönkérelem benyújtásra van lehetőség, az MFB által kifejlesztett online hitelkérelmi rendszeren (OHR) keresztül. Az igénylők továbbra is kérhetnek személyes segítséget is az országszerte elérhető MFB Pontok hálózatában.

Ami nem változott

Az igényelhető hitelösszeg minimuma nem változik, az ügyfelek már 500 ezer forinthoz is hozzájuthatnak, így kisebb munkálatok elvégzésére is lehetőség nyílik. A hitel maximuma 5 millió forint. Az ennél alacsonyabb hitelkérelmeknél nincs szükség biztosíték nyújtására. A lakossági energiahatékonysági hitelprogramban ezúttal a Budapesten és Pest megyében élők számára nyílik meg újra az igénylési lehetőség, az ország más területeire vonatkozó hitelprogram továbbra is szünetel.

A jelentkezés végső határideje 2021. június 30. A megkötött kölcsönszerződések alapján pedig utoljára 2023. június 30-án lehet kifizetést teljesíteni. A hitelprogram részleteiről a palyazat.gov.hu oldalon és a www.mfb.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

Magyarországot két természeti csapás fenyegeti: a sok vagy a kevés víz

Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok. Az elmúlt hetek is megmutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzéséből kiderült, hogy melyek a természeti csapások által legsúlyosabban érintett területek Európában, Magyarországot is beleértve. Az elszenvedett károk számszerűsíthetőek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Mennyi pénzt lehet megtakarítani az elektromos autókkal? Kiszámoltuk

Az elektromos autók beszerzési, illetve üzemeltetési költségeiről számos tévhit kering, amelyek eloszlatása kulcsfontosságú kérdés az elektromobilitás jövője szempontjából. Milyen területen, mekkora megtakarítást lehet elérni e-autókkal a hagyományos gépjárművekhez képest? Cikkünkben erre keressük a választ.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Europa feltérképezése új fejezetet nyit az űrkutatásban

Az élet nyomait kutathatja Elon Musk cége a Jupiter egyik holdján.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!