Ismét lehet pályázni a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) kamatmentes lakossági energiahatékonysági hitelprogramjának forrásaira, megkötésekkel.


Mától magánszemélyek igényelhetnek hitelt a Budapesten és Pest megyében található ingatlanok energetikai korszerűsítésére. A hitelintézet tájékoztatása szerint a lakóingatlanok

  • hőszigetelésére,
  • fűtési vagy melegvíz-rendszerek korszerűsítésére,
  • illetve napkollektoros, napelemes, hőszivattyús rendszerek telepítésére

igényelhető kölcsön maximum 5 millió forintig, kizárólag online hitelügyintézéssel elérhető.

A legfontosabb változás, hogy ezúttal csak magánszemélyek pályázhatnak, és kizárólag online kölcsönkérelem benyújtásra van lehetőség, az MFB által kifejlesztett online hitelkérelmi rendszeren (OHR) keresztül. Az igénylők továbbra is kérhetnek személyes segítséget is az országszerte elérhető MFB Pontok hálózatában.

Ami nem változott

Az igényelhető hitelösszeg minimuma nem változik, az ügyfelek már 500 ezer forinthoz is hozzájuthatnak, így kisebb munkálatok elvégzésére is lehetőség nyílik. A hitel maximuma 5 millió forint. Az ennél alacsonyabb hitelkérelmeknél nincs szükség biztosíték nyújtására. A lakossági energiahatékonysági hitelprogramban ezúttal a Budapesten és Pest megyében élők számára nyílik meg újra az igénylési lehetőség, az ország más területeire vonatkozó hitelprogram továbbra is szünetel.

A jelentkezés végső határideje 2021. június 30. A megkötött kölcsönszerződések alapján pedig utoljára 2023. június 30-án lehet kifizetést teljesíteni. A hitelprogram részleteiről a palyazat.gov.hu oldalon és a www.mfb.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Vágás olasz módra, elhagyta Magyarországot a megvádolt húsmilliárdos

A több milliárdos költségvetési csalással vádolt Piero Pini, a kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft. tulajdonosa és fia, Marcello elhagyta Magyarországot, első útjuk állítólag Spanyolországba vezetett. Ez fordulat a 2019 márciusa óta húzódó ügyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

A politikusok sehol, a tudósokban bíznak leginkább a magyarok

A tudósokban a magyarok kétharmada bízik, ami a legmagasabb mutató a különböző szakmák körében. A legkevésbé a politikusokban bízunk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: 123RF

Hol érdemes most ingatlant venni befektetésként? Mutatjuk

A legnagyobb hozamot jelenleg vidéki használt ingatlan vásárlásával lehet elérni.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!