„Gábor Széles legújabb befektetése miatt áhítatlankodnak a szakemberek és félnek a nagy bankok". Már a közösségi oldalakon terjedő cikk kezdő mondata is okot ad a gyanakvásra, itt átverésről lehet szó.


A kollégánk közösségi oldalán feldobott, gyors meggazdagodási módszert bemutató hirdetés, pontosabban rémes magyarsággal megírt cikk a 24.hu fő arculati elemeit használja, de ha rákattintunk az említett híroldalra, és utánanézünk a keresőben, nyomát sem találjuk az írásnak. Mint ahogyan annak sem, hogy Széles Gábor nagyvállalkozó mostanában járt volna a köztévében, ahol azzal dicsekedett volna, hogy mennyi pénzt keresett ezzel a lehetőséggel (a módszer nevét szándékosan nem írjuk le, csak annyit jegyzünk meg, hogy a kriptovalutás kereskedéssel függ össze). A cikk egyébként is meglehetősen zavaros, az OTP-t is belekeverik a szerző(k).

Az URL szerint a közösségi médiában terjedő írás a dailymedia.to oldalon jelent meg. Bepötyögtük a keresőbe, a 403 Forbidden üzenet ugrik fel. Ha szembejön a közösségi oldaladon a Svet Znakova hirdetéseként futó cikk, ne nyisd meg, ne kattints rá, és ami a legfontosabb, ne dőlj be! Nagy valószínűséggel az adataidat próbálják megszerezni!

Az utóbbi hetekben több pénzintézet, közműszolgáltató, de még az adóhivatal is figyelmeztetést adott ki a megszaporodott adathalász kísérletek miatt. Ne hagyd magad, védd az adataidat!


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Kiakaszt a benzinár? Mutatjuk, ki mennyit szed le belőle

Nem szeretjük, de ez is bekövetkezett, itt van az 500 forintos benzin a kutakon. Jó, ha tudod, amikor fizetsz a benzinkútnál, a pénzed körülbelül fele az államkasszába vándorol.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A magyarok is tanulhatnak a lengyel nemzeti boltlánc bukásából

Lekerült a céges logó Lengyelország 30 éves nemzeti áruházlánca, a Piotr i Pawel utolsó boltjának bejáratáról is, miután a cég elvérzett a külföldi multikkal folytatott versenyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Vágás olasz módra, elhagyta Magyarországot a megvádolt húsmilliárdos

A több milliárdos költségvetési csalással vádolt Piero Pini, a kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft. tulajdonosa és fia, Marcello elhagyta Magyarországot, első útjuk állítólag Spanyolországba vezetett. Ez fordulat a 2019 márciusa óta húzódó ügyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!