A Tesla vezére sutba vágta a hagyományokat és felrúgta az illemszabályokat. Nem először.


Elon Musk ezúttal az amerikai értékpapírfelügyelettel közölte hivatalos formában, hogy a Tesla vezérigazgatójának pozíciója ezentúl Technoking of Tesla (a Tesla technokirálya). A pénzügyi igazgató Zach Kirkhorn pedig ezentúl a Master of Coin (nyilvánvalóan a bitcoinra való utalás) posztot tölti be. A bejelentés szerint megtartják a vezérigazgatói és pénzügyi igazgatói posztot, címet is, írja a napi.hu.

Mit üzent ezzel Musk?

A Financial Times-nak a Wedbush egyik elemzője úgy értékelte a lépést, hogy Musk ezzel deklarálni akarta, a Tesla valójában egy technológiai cég és a jövőben is ezen az úton szeretne maradni. A bitcoinra való utalás pedig egyértelműsíti, hogy a Tesla nemrég bitocinba történt 1,5 milliárd dolláros befektetése nem egy egyszeri alkalom volt, hanem az autógyár a jövőben is komoly szerepet szán a kriptodevizának.

Elon Musk szereti a nagyot szóló bejelentéseket, amelyekről ITT és ITT olvashatsz bővebben.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Hányan tapsikolnak? Bali megnyitotta a kapuit a magyarok előtt

Az indonéz szigetvilágban található Bali és Riau szigetei 18 hónapnyi „zárva tartás" után ismét megnyitották kapuikat a nemzetközi turisták előtt. Az örömtánccal azonban érdemes várni, ugyanis számos előírásnak meg kell felelni a belépéshez.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: credobus.hu

Így néz ki az új hazai csuklós busz – Mutatjuk a fotókat!

Újra van magyarországi gyártású csuklós autóbusz. Könnyű, így keveset fogyaszt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Újabb terhet kaptak a vendéglősök, de ez még jól is elsülhet

November 1-jétől már nemcsak a szálláshely-szolgáltatóknak, de a vendéglátó üzletek üzemeltetőinek is regisztrálniuk kell a turisztikai ügynökség adatszolgáltatási felületén, jövő nyártól pedig már adatokat is kell továbbítaniuk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!