Húszezer forintosok
Fotó: Shutterstock

10 millió forinttal indultak a Haszon sztárbefektetői az idei versenyben: mibe fektetnek?

Most muszáj lesz kockázatvállalással ellensúlyozni az inflációt. Ebben segít a Haszon magazin négy sztárbefektetője, akiket érdemes követni egész évben a magazin hasábjain és itt a haszon.hu-n is.

Decemberben 7,4%-os, 2021-ben átlagosan 5,1%-os volt a magyar infláció. Nincs mese, ezt ellensúlyozni kell! A családi megtakarításoknak legalább ugyanekkora hozamot kell elérniük, különben elértéktelenednek. Az már korántsem elegendő, ha a mesterségesen magas hozamú lakossági államkötvényt vásároljuk. Nos, akkor mitévők legyünk?

Szerencsére e kérdés megválaszolásában segítségünkre siet négy igazi hazai „nagyágyú”, profi befektetési szakember. Ők az előttünk álló egy évben konkrét ötletekkel segítik a Haszon olvasóit, ennek eredményét hónapról hónapra közzétesszük lapunk hasábjain.

Tízmillió forintos (persze csak virtuális) kezdőtőkével próbálnak minél magasabb hozamot elérni a legkülönfélébb – viszont bárki számára elérhető – részvényekkel, kötvényekkel, nyersanyagokkal. Vagy a manapság egyre népszerűbb kriptovalutákkal. Persze a busás extraprofit nem garantálható, ám az elmúlt években elért eredmények bizakodásra ad okot, ezeket mutatja oszlopgrafikonunk.

Megnőtt az esélye egy stagflációs időszaknak, amikor egy lassuló gazdasági növekedés párosul magasabb inflációval. Jó kérdés, hogy a világgazdaság elég erős-e ahhoz, hogy kevesebb kormányzati és jegybanki segítséggel is boldoguljon – int óvatosságra Richter Péter, az Aegon Alapkezelő portfólió menedzsere.

A 2022-es év „risk off” üzemmódban indult. Az amerikai hosszú hozam erőteljesen emelkedett, a kockázatos eszközök árfolyama süllyedt. Félő, hogy mindez folytatódni fog – véli Szabó Dávid, a CryptoPosition Investment Fund vezetője. Szerinte a kriptovaluták teljesíthetnek kitűnően az intézményi befektetők éhsége miatt.

Átlag felett teljesíthetnek idén a hagyományos értékalapú befektetések is. A stabil, nyereséges cégek alapú papírok – Richter Péter, Török Lajos (Equilor) és Zakár Tivadar (SPB Befektetési Zrt.) szerint is – felülteljesíthetik a sokszor lufinak bizonyuló „üstökösöket”.

Jó időszak várhat az energia- és a pénzügyi szektorra, vagy a pandémia nyomása alól felszabaduló turizmusra, légitársaságokra, hajózási vállalkozásokra. Olyan cégek is felfuthatnak, mint a Török Lajos által követett amerikai lakóautó-forgalmazó Camping World, vagy Richter Péter titkos favoritja, a kínai Tencent technológiai óriás.

További információk a magazinban!

Ne hagyd ki!