Százmilliós pert indít a NAV ellen a lefoglalt luxusautók valódi tulajdonosa

A Lamborghini Aventador és a fekete Bentley Continental

Fotó: Varga Mihály / Facebook

Százmilliós pert indít a NAV ellen a lefoglalt luxusautók valódi tulajdonosa

Újabb fordulat az orvosi maszkokkal jótékonykodó, luxusautós áfacsalók ügyében.


Papíron nem tulajdonos

Az Aventadorokat 150-200 millió forintért lehet megvásárolni újonnan

Fotó: Varga Mihály / Facebook

Miután Varga Mihály pénzügyminiszter is büszkélkedett Facebookján a számlagyáros bűnbandától lefoglalt kocsik készülő árverezésével, kommentben jelentkezett egy ügyvéd, aki a járművek valós tulajdonosainak jogi képviselőjeként hivatkozott magára, írta a Telex. Azt állítja, hogy a NAV úgy készül elárverezni négy luxusautót, hogy azok nem is a letartóztatott bűnbanda tagjainak tulajdonában álltak, ők csak használták őket. Az autók tulajdonosa - egy magyar vezetésű német cég - azt ígéri, hogy beperli a magyar hatóságokat több százmillió forintos értékben.

Színlelt szerződéssel

Erre a Porsche Panamerára is lehet majd licitálni

Fotó: Varga Mihály / Facebook

A bíróság szerint a lefoglalás és az árverésre bocsátás azért jogos, mert színlelt szerződésekkel ruházták át a tulajdonjogot a férfitől, aki sajátjaként használta az autókat, amire bizonyítékaik is vannak. A férfit áfacsalással gyanúsítják, számlagyárt működtetett, amelyből több százmillióval gazdagodott. A bíróság szerint az autókra mint vagyontárgyakra megáll az a kitétel, miszerint az elkövető a bűncselekmény elkövetése során, vagy azzal összefüggésben szerezte őket.

A bíróság fog dönteni

A Bentley belseje

Fotó: Varga Mihály / Facebook

Az Aventadorokat 150-200 millió forintért lehet megvásárolni újonnan, de egy Bentley Continental is 60 millió körül mozog. Ha a vitás jogi helyzet ellenére árverésre bocsátják őket, és az állam elveszti a kártérítési pert, akkor az új tulajdonosnak vissza kell adnia az autót, és majd az államnak kell kártalanítania őt.

Ne hagyd ki!