Újabb fordulat az orvosi maszkokkal jótékonykodó, luxusautós áfacsalók ügyében.


Papíron nem tulajdonos

Az Aventadorokat 150-200 millió forintért lehet megvásárolni újonnan

Fotó: Varga Mihály / Facebook

Miután Varga Mihály pénzügyminiszter is büszkélkedett Facebookján a számlagyáros bűnbandától lefoglalt kocsik készülő árverezésével, kommentben jelentkezett egy ügyvéd, aki a járművek valós tulajdonosainak jogi képviselőjeként hivatkozott magára, írta a Telex. Azt állítja, hogy a NAV úgy készül elárverezni négy luxusautót, hogy azok nem is a letartóztatott bűnbanda tagjainak tulajdonában álltak, ők csak használták őket. Az autók tulajdonosa - egy magyar vezetésű német cég - azt ígéri, hogy beperli a magyar hatóságokat több százmillió forintos értékben.

Színlelt szerződéssel

Erre a Porsche Panamerára is lehet majd licitálni

Fotó: Varga Mihály / Facebook

A bíróság szerint a lefoglalás és az árverésre bocsátás azért jogos, mert színlelt szerződésekkel ruházták át a tulajdonjogot a férfitől, aki sajátjaként használta az autókat, amire bizonyítékaik is vannak. A férfit áfacsalással gyanúsítják, számlagyárt működtetett, amelyből több százmillióval gazdagodott. A bíróság szerint az autókra mint vagyontárgyakra megáll az a kitétel, miszerint az elkövető a bűncselekmény elkövetése során, vagy azzal összefüggésben szerezte őket.

A bíróság fog dönteni

A Bentley belseje

Fotó: Varga Mihály / Facebook

Az Aventadorokat 150-200 millió forintért lehet megvásárolni újonnan, de egy Bentley Continental is 60 millió körül mozog. Ha a vitás jogi helyzet ellenére árverésre bocsátják őket, és az állam elveszti a kártérítési pert, akkor az új tulajdonosnak vissza kell adnia az autót, és majd az államnak kell kártalanítania őt.

The Conversation

Friss

Photo by Fré Sonneveld on Unsplash

Téglával termel áramot egy új svájci szabadalom

A rendszer hatékonysága 80-85 százalékos, és 35 éven át működőképes lehet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Mennyiért lehet most lakást venni vagy bérelni Győrben és környékén?


Családi ház 30 millióért

Győr-Moson-Sopron megyében a panelek átlagos négyzetméterára 380 000 forint, a téglalakásoknál ez az összeg átlagosan 486 000 forint. Míg a lakások négyzetméterárai nőttek, addig a házaknál stagnálást figyeltek meg éves összevetésben, így egy átlagos, 100 négyzetméteres ingatlant továbbra is meg lehet vásárolni 30 millió forintért. Az átlagos lakásméret vételre 65-70 négyzetméter, amiért átlagosan 21,9 millió forintot adnak.


Bérlet havi 120 ezerért

Győrben jellemzően 120 000 forint a havi költség egy lakásra, addig Sopronban már átlagosan 80 000 forintért is lehet bérelni. A megyeszékhely magas árait nem csak a nyugati határ közelsége és a felsőoktatási intézmények indokolják, hanem az Audi gyárban foglalkoztatott ingázó vagy vendégmunkások is, akik albérlettel oldják meg lakhatásukat. Ennél drágábban csak Budapesten és Veszprémben lehet kiadni lakásokat az egyetemistáknak, illetve a vidéki munkavállalóknak, olvasható a Duna House közleményében.

Photo by Scott Graham on Unsplash

Figyelem! Fontos változások a NAV nyomtatványkitöltőben

Frissítsen az ÁNYK új verziójára, mert ellenkező esetben nem tud majd nyomtatványokat küldeni.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!