A Renault román márkájának újdonsága, a Dacia Sandero megelőzte a Golfot és a Yarist az európai értékesítési listákon. Az árát nézve, ez nem meglepetés.


Új uralkodó

Hosszú időn át a Volkswagen Golf uralta Európában az új személyautók eladási toplistáját, aztán pedig megérkezett a Dacia elérhető árú újdonsága, a Magyarországon 3,5 millió forinttól induló Sandero, és átvette a vezetést, sőt a jelek szerint meg is őrizte azt.

A hvg.hu azt írja a JATO Europe adataira hivatkozva, hogy idén augusztusban 14 961 Dacia Sanderót helyeztek forgalomba Európában, ami 8 százalékos növekedést jelent 2020 augusztusához képest.

Dobogósok hullámzása

A toplista második helyén álló Volkswagen Golfból 13 664 darabot adtak el az elmúlt hónapban, ami éves szinten jelentős, 38 százalékos visszaesésnek felel meg. A harmadik a 2021-es Év Autója Toyota Yaris, a japán kisautó 18 százalékos növekedést követően 12 594 eladott példánnyal zárta a nyár utolsó hónapját.

Az éllovasok után a Dacia Duster, a Volkswagen T-Roc, a Fiat 500, a Volkswagen Polo, a Toyota Corolla, a Hyundai Tucson és a Ford Puma következik a sorban.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Orbán: Bármelyik pillanatban visszavásárolhatja az állam a Liszt Ferenc repülőteret

A magyar kormánynak az a szándéka, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret visszavásárolja, és ez bármelyik pillanatban megtörténhet – mondta a miniszterelnök a vajdasági Ludason.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: MTI Kelemen Zoltán Gergely

Elhunyt Kornai János közgazdász

Életének 94. évében, hétfőn elhunyt Kornai János Széchenyi-díjas közgazdász, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, a Harvard Egyetem és a Corvinus emeritus professzora, a francia becsületrend kitüntetettje, a svéd, amerikai, és más akadémiák tiszteletbeli tagja - közölte a család hétfő este az MTI-vel.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Napelemre, fűtéskorszerűsítésre kérnél többmilliós támogatást? Ez az útja

A nagyszabású, lakosságnak szóló pályázat napelemes rendszerek és energiatakarékos, korszerű, elektromos fűtési rendszerek kialakításához nyújt támogatást. A kivitelező cégeknek hétfőtől van lehetőségük a regisztrációs kérelem benyújtására, a családok és magánszemélyek a program első ütemében december 6. és január 12. között pályázhatnak - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!