Dacia Sandero utastere a vezető oldaláról
Fotó:Shutterstock

Ez a nálunk is kapható olcsó kocsi a legkelendőbb Európában

A Renault román márkájának újdonsága, a Dacia Sandero megelőzte a Golfot és a Yarist az európai értékesítési listákon. Az árát nézve, ez nem meglepetés.


Új uralkodó

Hosszú időn át a Volkswagen Golf uralta Európában az új személyautók eladási toplistáját, aztán pedig megérkezett a Dacia elérhető árú újdonsága, a Magyarországon 3,5 millió forinttól induló Sandero, és átvette a vezetést, sőt a jelek szerint meg is őrizte azt.

A hvg.hu azt írja a JATO Europe adataira hivatkozva, hogy idén augusztusban 14 961 Dacia Sanderót helyeztek forgalomba Európában, ami 8 százalékos növekedést jelent 2020 augusztusához képest.

Dobogósok hullámzása

A toplista második helyén álló Volkswagen Golfból 13 664 darabot adtak el az elmúlt hónapban, ami éves szinten jelentős, 38 százalékos visszaesésnek felel meg. A harmadik a 2021-es Év Autója Toyota Yaris, a japán kisautó 18 százalékos növekedést követően 12 594 eladott példánnyal zárta a nyár utolsó hónapját.

Az éllovasok után a Dacia Duster, a Volkswagen T-Roc, a Fiat 500, a Volkswagen Polo, a Toyota Corolla, a Hyundai Tucson és a Ford Puma következik a sorban.


Ne hagyd ki!