Az abádszalóki úszóházak látványterve
Fotó: Hof-Fer Investor Kft.

Itt vannak a képek az ország új úszófalujáról!

Átadták Abádszalók legújabb látványossága, az úszófalu első elkészült épületeit. A hazánkban egyedülálló látnivaló egyelőre tizenhét, cölöpökön álló házból áll, azonban új épületek is készülnek. A projekthez köthető cég vezetője a Haszonnak arról is beszámolt, hogy az ingatlanok számos modern, környezetbarát technológiai megoldással épültek. Képeket is mutatunk!


Úszófaluval gazdagodott az ország

Elkészültek az úszófalu első házai az abádszalóki Abádi-Ligetben. A beruházásban érintett kikötő tulajdonosa, Hoffer Ferenc, a kistarcsai székhelyű Hof-Fer Investor Kft. tulajdonos-ügyvezetője a Haszon.hu-nak elmondta, hogy a most elkészült 17 ház már tavaly elkelt. Idén tavaszra maradtak azonban egyebek között a parti tereprendezések, a faültetések vagy például a nádas visszatelepítése.

„A beruházás kezdete előtt előzetes környezetvédelmi hatástanulmányt kellett készíttetnünk, mivel a terület Natura2000-es természetvédelmi besorolás alá tartozik. Hat hatóság jóváhagyása kellett ahhoz, hogy megkapjuk a munkához szükséges engedélyeket. Ezek mindegyike megállapította, hogy a tervezett beruházásaink egyikének sincsen gyakorlati hatása a környezetre”

– nyilatkozta portálunknak Hoffer Ferenc. A vállalkozó emellett arról is beszámolt, hogy a négyévszakos házak részben cölöpökön állnak, részben pedig úszóműveken úsznak a vízen. A különleges rögzítésnek köszönhetően viharos időben sem mozognak. Árvíz idején pedig a házak fel tudnak úszni az emelkedő vízszinttel, majd az ár elvonultával visszatérnek a helyükre. Az úszóházakat a Laszli Adrienn Studio tervezte, valamint a Forker Kft gyártja és telepíti.

A költségekről

Az első ütem megvalósulása mintegy 975 millió forintba került. A házak árát a tulajdonosok fizették. A partfejlesztést és az egyéb beruházásokat a kistarcsai székhelyű Hof-Fer Investor Kft. finanszírozta – áll a projektről megjelent sajtóanyagban.

A közelmúltban elkészült házaktól valamivel távolabb már elindult a cég következő, kétéves beruházása is, melynek összértéke nagyjából nettó 2 milliárd forintra tehető. Ebben aprojektben újabb 24 ház, valamint egy hullámtörő móló épül.

A felépítményes úszóművek (azaz úszóházak) tájékoztató jellegű árai a honlapjuk alapján a következőképpen alakulnak:

  • 880.000 - 930.000 Ft / m² felszereltségtől és mérettől függően áfával.
  • A 96 m2-es Úszóház alap ára: 89 millió forint,
  • A 144 m2-es Úszóházak alap ára: 129 millió forint.

Lássunk néhány képet az úszófaluról!

K\u00e9peken az \u00fasz\u00f3falu

Forrás: Hof-Fer Investor Kft.

Ne hagyd ki!