Péterfy Gergely és Péterfy-Novák Éva idén költöztek ki Olaszországba. Azt mondják, ott olcsóbb az élet, de ami megfizethetetlen, az az olasz emberek kedvessége.


Kétlaki életet élnek

Ha az ember autóval reggel elindul, estére Magyarországon van. Ezért nem választottuk például Szicíliát vagy Görögországot

- mondja Péterfy Gergely József Attila-díjas magyar író, hogy miért Olaszországot választották. Azon belül is az umbriai Todi nevű városkát, amely félúton van Firenze és Róma között, és ahol házat bérelnek. E mellett megtartották Kisorosziban lévő ingatlanukat, ahová rendszeresen hazajárnak, amolyan kétlaki életet élnek. Még nem tudják, meddig maradnak kint, egyelőre nem terveznek hazajönni. Ahhoz már nem vagyunk elég fiatalok, hogy kibírjuk olyan helyen, ahol rossz nekünk, mondták a Pénzcentrumnak.

Olcsóbb árak

Az írópáros szerint most szembesültek vele, hogy Magyarország elég drága hely. Azonban Todiban egy átlagos bevásárlásnál megkíméltebb pénztárcával jön ki az ember a boltból. Ugyanez vonatkozik az ingatlanbérleti árakra, amelyről úgy vélik, fele a magyarországinak. Ami szerintük megfizethetetlen, az az olasz emberek kedvessége, a csodás olasz táj és épített környezet, illetve nyugodt légkör és a pompás időjárás.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Orbán: Bármelyik pillanatban visszavásárolhatja az állam a Liszt Ferenc repülőteret

A magyar kormánynak az a szándéka, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret visszavásárolja, és ez bármelyik pillanatban megtörténhet – mondta a miniszterelnök a vajdasági Ludason.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: MTI Kelemen Zoltán Gergely

Elhunyt Kornai János közgazdász

Életének 94. évében, hétfőn elhunyt Kornai János Széchenyi-díjas közgazdász, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, a Harvard Egyetem és a Corvinus emeritus professzora, a francia becsületrend kitüntetettje, a svéd, amerikai, és más akadémiák tiszteletbeli tagja - közölte a család hétfő este az MTI-vel.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Napelemre, fűtéskorszerűsítésre kérnél többmilliós támogatást? Ez az útja

A nagyszabású, lakosságnak szóló pályázat napelemes rendszerek és energiatakarékos, korszerű, elektromos fűtési rendszerek kialakításához nyújt támogatást. A kivitelező cégeknek hétfőtől van lehetőségük a regisztrációs kérelem benyújtására, a családok és magánszemélyek a program első ütemében december 6. és január 12. között pályázhatnak - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!