Olaszországban olcsóbb az élet, véli a híres magyar írópáros

Péterfy Gergely és Péterfy-Novák Éva idén költöztek ki Olaszországba. Azt mondják, ott olcsóbb az élet, de ami megfizethetetlen, az az olasz emberek kedvessége.


Kétlaki életet élnek

Ha az ember autóval reggel elindul, estére Magyarországon van. Ezért nem választottuk például Szicíliát vagy Görögországot

- mondja Péterfy Gergely József Attila-díjas magyar író, hogy miért Olaszországot választották. Azon belül is az umbriai Todi nevű városkát, amely félúton van Firenze és Róma között, és ahol házat bérelnek. E mellett megtartották Kisorosziban lévő ingatlanukat, ahová rendszeresen hazajárnak, amolyan kétlaki életet élnek. Még nem tudják, meddig maradnak kint, egyelőre nem terveznek hazajönni. Ahhoz már nem vagyunk elég fiatalok, hogy kibírjuk olyan helyen, ahol rossz nekünk, mondták a Pénzcentrumnak.

Olcsóbb árak

Az írópáros szerint most szembesültek vele, hogy Magyarország elég drága hely. Azonban Todiban egy átlagos bevásárlásnál megkíméltebb pénztárcával jön ki az ember a boltból. Ugyanez vonatkozik az ingatlanbérleti árakra, amelyről úgy vélik, fele a magyarországinak. Ami szerintük megfizethetetlen, az az olasz emberek kedvessége, a csodás olasz táj és épített környezet, illetve nyugodt légkör és a pompás időjárás.


The Conversation

Ne hagyd ki!