Vidám raktáros srác
Fotó: haszon.hu

Túl sok a cuccod? Legyen saját raktárad!

A lakásban, kisebb családi házban élők számára állandó problémát jelenthet, hogy a meglévő bútorokon és tárgyakon kívül nemigen van arra lehetőség, hogy hosszabb-rövidebb ideig bármit is tároljanak. Pedig beüthetnek váratlan események, mint például öröklés, amikor gyorsan el kell helyeznünk, amit nekünk szánt a szerettünk, de költözés vagy felújítás idején is sokat segíthet, ha van egy hely, ahova „kimenekíthetjük” ingóságainkat. Erre kínálnak kiváló megoldást a bérelhető raktárterületek, amelyek közül nemcsak a fővárosban, de vidéki nagyvárosokban is válogathatunk. (x)


Ha nincs elég hely...

Jöhet akár egy külföldi munka, tanulmányi lehetőség, egy hirtelen ránk maradó hagyaték, amikor késlekedés nélkül gondoskodnunk kell a tárgyak elhelyezéséről. Magánszemélyek és cégek is kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy meglévő ingatlanjukat nagymértékben fel kell újítani, így nehézséget okozna a terebélyes bútordarabok kerülgetése, vagy akár az is előfordulhat, hogy költözésre szánják rá magukat, és a váltás közötti időben van szükség tárolásra. De elég az is, ha csupán egy új bútordarab beszerzése miatt nem marad hely a régi számára. Ilyen eshetőségekre már számos megoldás áll rendelkezésre az ország bármely pontján, többféle kialakításban, amelyek között mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

„Kevesen gondolnának arra, hogy a raktározás nemcsak kisebb tárgyak vagy bútorok számára lehet hasznos alternatíva, hanem lakókocsik, lakóautók, csónakok, motorcsónakok, motorok tárolására is előnyös lehet, különösen télen” – hívta fel a figyelmet Pintér Gyula, a SZAM SPED Kft. cégvezetője, aki csapatával a Hajdúszoboszlón és annak 20 km-es vonzáskörzetében élő magánszemélyek és vállalkozások számára kínál raktárbérleti lehetőséget 1250 m2 alapterületű raktárában.

​Annyit fizess, amennyit használsz!

Az egy légterű raktározás számos kedvező tulajdonsággal bír, ezek egyike, hogy nem kell nagyobb területet bérelni, mint amennyire valójában szükség van. Ha a tárolandó mennyiség nő vagy csökken, a bérelt alapterület rugalmasan módosítható. Az ilyen típusú raktárak többnyire a pénztárcát is jobban kímélik, hiszen az egy légtér miatt a kialakításuk sokkal gazdaságosabb, mint ha minden egyes kis helyiség falakkal lenne körülvéve.

„Szintén pozitívum, hogy nem kell hosszú távra elköteleződni, a bérlés minimális időtartama 15 nap, ami a későbbiekben akárhányszor meghosszabbítható. A tárolt tárgyak bármikor hozzáférhetőek tulajdonosuk által, mozgatásukat tapasztalt személyzet végzi a legbiztonságosabb, őrzött körülmények között” – fejtette ki Pintér Gyula, aki azt is elárulta, hogy nemcsak a tárolásban, hanem a tárgyak raktárba való eljuttatásában és visszaszállításában is ügyfeleik rendelkezésére állnak több évtizedes szállítmányozási tapasztalatukkal.

​Ne az otthonod legyen raktár!

Kevesen vannak, akik arra vágynak, hogy nap mint nap nem használt foteleket, székeket, tárolókat kelljen kerülgetniük, kisebb eszközöket vagy tárgyakat pakolgatni egyik helyről a másikra azért, hogy amire valóban szükségük van, ahhoz hozzáférjenek. Mégis nagyon sokan teszik ezt. Sokan működnek azzal a programmal, hogy nem dobunk ki semmit, egyszer még jó lehet valamire, és ezen elv mentén mindent felhalmoznak otthonukban. Ezzel azonban azt akadályozzák, hogy helye legyen a környezetükben, és ezáltal az életükben is bármi újnak.

„Érdemes egyszer időt szánni arra, hogy számba vegyük, mi az, amire akár az adott évszakban (ruhák, téli-nyári gumik), akár jelenlegi életkörülményeink között ténylegesen szükség van, ami pedig nem esik ebbe a kategóriába, azt helyezzük el olyan helyen, ahol bármikor hozzáférhetünk, amikor szeretnénk. Letisztult, levegővel teli környezetben sokkal kellemesebben érezzük magunkat, sokkal kreatívabbak, könnyedebbek tudunk lenni, mint egy olyan közegben, ahol egymás hegyén-hátán zsúfolódnak a holmik” – tette hozzá a SZAM SPED Kft cégvezetője. (x)


Ne hagyd ki!