Wyatt Troia komoly kritikákkal illette egykori munkaadóját, a LoanStreet fintech startupot. A cég vezetője nem ment el szó nélkül a karcos megjegyzések mellett. Egymillió dolláros pert akasztott a programozó nyakába.Wyatt Troia először 2020 áprilisában kritizálta a vállalatot a munkahelyi értékelésekre szakosodott Glassdoor weboldalon. A Glassdoor évek óta gyűjti a munkavállalók visszajelzéseit az aktuális munkahelyükkel, pozíciójukkal és vezetőjükkel kapcsolatban. A Glassdoor célja, hogy minél pontosabb képet adjon arról, milyen a dolgozók élete az érintett cégeknél. Népszerű oldalról beszélünk, így a megjelent értékelések komoly befolyást gyakorolnak egy-egy cég működésére. Na de mivel váltotta ki a programozó a vállalat haragját?

Az alapítók képzetlen és tapasztalatlan vezetők, akik kicsinyesek, aljasok és gyávák.

Nem sokkal az után, hogy leírta ezt az értékelést, a cég vezetése menesztette Wyatt Troia-t.

Eddig semmi különleges nincs a történetben, viszont Troia egy évvel az incidens után digitális pennát ragadott, és újult erővel, immáron a Microsoft dolgozójaként, ismét nekiment egykori munkaadójának. Az online lejárató kampányának egy egymillió dolláros, azaz közel 300 millió forintos per lett az eredménye.

Tomboló hulladékégető

Az egész abból indult ki, hogy a programozó állítása szerint a cég 100 ezer dolláros tőkejogot ígért neki, a feltételeket azonban nem kapta meg írásban. Alapvetően arról van szó, hogy a LoanStreet 100 ezer dolláros részesedést kínált neki, amelyhez csak akkor fért volna hozzá, ha egy bizonyos időszakot már eltöltött a cégnél. Később kiderült, hogy a vállalat 16 hónapos munkaviszonyhoz kötötte a fizetést. Troia elmondása szerint még azelőtt kirúgták, hogy érvényesíthette volna a tőkejogi követeléseit. Ha minden igaz, nem a negatív értékelés miatt menesztették, hanem azért, mert felfedezett egy hibát az egyik mérnökkollégája kódjában.

A LoanStreet-be vetett bizalmam súlyos tanulópénznek bizonyult. Kérlek, ha ezeket a sorokat olvasod, ne tévesszen meg a Series B tőkebevonás, vagy a vezetők lenyűgöző múltja; ez a hely egy csaló, kizsákmányoló borzadáj, és jó eséllyel egy éven belül ki fognak rúgni.

-fakadt ki a programozó a Glassdooron, a Redditen és a Blind-on is.

Troia egy kisebb regényben fejtegette, hogy milyen állapotok uralkodnak a cégnél.

Hacsak nem vagy igazán kétségbeesve, távolról kerüld el ezt a céget! A LoanStreet egy tomboló hulladékégető, amely téged is meg fog égetni, mint előtted már oly sok embert.

Hosszasan lehetne idézni az értékelésből, de nagyjából ilyen és ehhez hasonló vádakkal illette a céget. Itt olvashatjátok a teljes „beszámolót".

Jött is a válasz

A cég természetesen reagált a komoly vádakra. A LoanStreet és a cég vezérigazgatója, Ian Lampl július 19-en egymillió dolláros pert akasztott egykori dolgozójuk nyakába. A vádirat szerint a programozót a rossz minőségű mérnöki munkája, a csapatmunkára való alkalmatlansága és a felettesei utasításának figyelmen kívül hagyása miatt rúgták ki. A cég állítása szerint Trois hamisan nyilatkozott a tőkejogáról, és elferdítette a valódi megállapodásuk részleteit. A vállalat tájékoztatása szerint Troia lejárató kampánya igen kártékony, amely több mint 50 munkavállaló megélhetését fenyegeti.

A programozónak hamarosan a bíróságon kell felelnie tetteiért. Troia egy adománygyűjtő kampányt is elindított a GoFundMe weboldalon, hogy ki tudja fizetni a jogi költségeit. Úgy tűnik, sokan hisznek a programozónak, ugyanis már közel 5000 dollár (1,5 millió forint) adomány gyűlt össze.

The Conversation

Friss

Fotó:Shutterstock

A magyar bitcoinosok megemlegetik Matthew Nolan nevét

Magyar áldozatai is vannak annak a nemzetközi bitcoinos csalássorozatnak, amelyben már a hazai rendőrség is nyomoz. Az esetről a hvg.hu számolt be.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:Shutterstock

Családban marad, irdatlan összegre perelte be az unokahúgát Donald Trump

A volt amerikai elnök egy 2018-as cikket sérelmez, amelyben Mary Trump révén a New York Times a kétes adóügyeiről cikkezett.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:Shutterstock

A minimálbér 200 ezerre, a menedzserek kezdő fizetése 1 millióra kúszik fel

Nőtt a menedzserek keresete a koronavírus-válság lecsengésével, azonban olyan készségeket is el kellett sajátítaniuk vagy meg kellett erősíteniük a vezetőknek, amelyekre korábban kevéssé volt szükségük – derült ki a vezetők kiválasztására szakosodott cég, a Wyser kutatásából.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!