Wyatt Troia komoly kritikákkal illette egykori munkaadóját, a LoanStreet fintech startupot. A cég vezetője nem ment el szó nélkül a karcos megjegyzések mellett. Egymillió dolláros pert akasztott a programozó nyakába.Wyatt Troia először 2020 áprilisában kritizálta a vállalatot a munkahelyi értékelésekre szakosodott Glassdoor weboldalon. A Glassdoor évek óta gyűjti a munkavállalók visszajelzéseit az aktuális munkahelyükkel, pozíciójukkal és vezetőjükkel kapcsolatban. A Glassdoor célja, hogy minél pontosabb képet adjon arról, milyen a dolgozók élete az érintett cégeknél. Népszerű oldalról beszélünk, így a megjelent értékelések komoly befolyást gyakorolnak egy-egy cég működésére. Na de mivel váltotta ki a programozó a vállalat haragját?

Az alapítók képzetlen és tapasztalatlan vezetők, akik kicsinyesek, aljasok és gyávák.

Nem sokkal az után, hogy leírta ezt az értékelést, a cég vezetése menesztette Wyatt Troia-t.

Eddig semmi különleges nincs a történetben, viszont Troia egy évvel az incidens után digitális pennát ragadott, és újult erővel, immáron a Microsoft dolgozójaként, ismét nekiment egykori munkaadójának. Az online lejárató kampányának egy egymillió dolláros, azaz közel 300 millió forintos per lett az eredménye.

Tomboló hulladékégető

Az egész abból indult ki, hogy a programozó állítása szerint a cég 100 ezer dolláros tőkejogot ígért neki, a feltételeket azonban nem kapta meg írásban. Alapvetően arról van szó, hogy a LoanStreet 100 ezer dolláros részesedést kínált neki, amelyhez csak akkor fért volna hozzá, ha egy bizonyos időszakot már eltöltött a cégnél. Később kiderült, hogy a vállalat 16 hónapos munkaviszonyhoz kötötte a fizetést. Troia elmondása szerint még azelőtt kirúgták, hogy érvényesíthette volna a tőkejogi követeléseit. Ha minden igaz, nem a negatív értékelés miatt menesztették, hanem azért, mert felfedezett egy hibát az egyik mérnökkollégája kódjában.

A LoanStreet-be vetett bizalmam súlyos tanulópénznek bizonyult. Kérlek, ha ezeket a sorokat olvasod, ne tévesszen meg a Series B tőkebevonás, vagy a vezetők lenyűgöző múltja; ez a hely egy csaló, kizsákmányoló borzadáj, és jó eséllyel egy éven belül ki fognak rúgni.

-fakadt ki a programozó a Glassdooron, a Redditen és a Blind-on is.

Troia egy kisebb regényben fejtegette, hogy milyen állapotok uralkodnak a cégnél.

Hacsak nem vagy igazán kétségbeesve, távolról kerüld el ezt a céget! A LoanStreet egy tomboló hulladékégető, amely téged is meg fog égetni, mint előtted már oly sok embert.

Hosszasan lehetne idézni az értékelésből, de nagyjából ilyen és ehhez hasonló vádakkal illette a céget. Itt olvashatjátok a teljes „beszámolót".

Jött is a válasz

A cég természetesen reagált a komoly vádakra. A LoanStreet és a cég vezérigazgatója, Ian Lampl július 19-en egymillió dolláros pert akasztott egykori dolgozójuk nyakába. A vádirat szerint a programozót a rossz minőségű mérnöki munkája, a csapatmunkára való alkalmatlansága és a felettesei utasításának figyelmen kívül hagyása miatt rúgták ki. A cég állítása szerint Trois hamisan nyilatkozott a tőkejogáról, és elferdítette a valódi megállapodásuk részleteit. A vállalat tájékoztatása szerint Troia lejárató kampánya igen kártékony, amely több mint 50 munkavállaló megélhetését fenyegeti.

A programozónak hamarosan a bíróságon kell felelnie tetteiért. Troia egy adománygyűjtő kampányt is elindított a GoFundMe weboldalon, hogy ki tudja fizetni a jogi költségeit. Úgy tűnik, sokan hisznek a programozónak, ugyanis már közel 5000 dollár (1,5 millió forint) adomány gyűlt össze.

The Conversation

Friss

Photo by Josh Appel on Unsplash

Jövőre havi 500 ezerre nőhet az átlagkereset Magyarországon

Jövőre sok egyszeri tétel fogja növelni a háztartások nettó jövedelmét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Obi Onyeador on Unsplash

Annyira sok és drága használtautót veszünk, hogy megdőlhet a 2019-es rekord

Pedig a hirdetési árak majdnem 1 millió forinttal emelkedtek egy év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Gyermelyi Zrt.

„Az a jó bank, amelyik úgy kezel, mintha saját magának adna tanácsot” (x)

Idén 50 éves a Gyermelyi Zrt., Magyarország piacvezető tésztagyártója, legnagyobb tojástermelője és malomipari szereplője, amely épp 20 éve áll pénzügyi kapcsolatban az MKB Bank Nyrt.-vel. A Gyermelyi életének majdnem felét, a rendszerváltás utáni korszak kétharmadát ez az együttműködés határozta meg. Ahogy Sárossy Attila, a Gyermelyi igazgatója fogalmaz: az MKB Bankkal való együttműködésük a legjobb stabil banki kapcsolat kategóriáját jelképezi, amit a 20 év töretlen és kölcsönös bizalma tökéletesen bizonyít.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!