Halálos fenyegetésekkel és mentális kínzással vádolják az eBay vezetőit

Megfélemlítéssel, mentális kínzással vádolják az eBay vezetőit

Egy Massachusetts-i pár beperelte az eBay-t és a Progressive F.O.R.C.E. Concepts vállalatot. Elképesztő dolgok derültek ki az beadványukból.David és Ina Steiner azzal vádolja az eBay-t és annak egykori tisztségviselőit, hogy szisztematikus kampányt indítottak ellenük, melynek során érzelmileg és pszichésen is megkínozták őket. Steinerék írásos bizonyítékokkal támasztották alá állításaikat a perben. Az egyik fővádlott David Wenig, az eBay korábbi vezérigazgatója.

„Hamvakat akarok látni”

Na de mivel érdemelte ki a házaspár ezt a brutális támadássorozatot? Steinerék alapították az EcommerceBytes nevezetű online portált, ahol főleg az e-kereskedelmi szektorban szereplő cégekről olvashatunk információkat. A weboldal lényegében útmutatóként szolgál azoknak, akik be akarnak lépni az e-kereskedelem világába, de nem tudják, melyik vállalat platformja lenne számukra a leginkább megfelelő. David és Ina publikációit egyebek között a Wall Street Journal, a New York Times, a Smart Money Magazine és a Fortune Small Business médiavállala is számtalanszor átvette az elmúlt években. Mondjuk úgy, az eBay vezetősége nem nézte jó szemmel a szakemberek munkáját.

Steinerék állítása szerint online megfélemlítési kampányt indítottak ellenük, amely odáig fajult, hogy már azt érezték, az életük is veszélyben van. A polgári perben Devin Wenig alkalmazottaihoz intézett utasítását idézik, miszerint:

Hamvakat akarok látni. Mindegy, hogy mennyi időt vesz igénybe. Bármi áron.

Véres maszk, csótányok, temetési koszorú

Steinerék arról is beszámoltak, hogy az elmúlt időszakban rengeteg felkavaró csomag érkezett a házukhoz. Egyes csomagokban pókok, csótányok voltak, de véres maszkot és temetési koszorút is kaptak a fenyegetőktől. David egy névre szóló küldeményt is kapott. Ebben a csomagban egy olyan könyv volt, amely a házastársunk elvesztésének feldolgozásában nyújt segítséget (Grief Diaries: Surviving Loss of a Spouse). A csomagokat sokszor vulgáris nyelvezetű, vészjósló Twitter üzenetek kísérték. Steinerék azt állítják, a vádlottak több alkalommal is követték, üldözték, bérelt járművekbe kényszerítették őket, és még a garázsukba is be akartak törni, hogy nyomkövetőt szereljenek az autójukra.

Steinerék végül biztonsági kamerákkal szerelték fel a házukat, és külön szobában töltötték az estéket, hogy egy betörés esetén egyikőjük segítséget hívhasson.

Amikor kiderült, hogy a bíróság komolyan veszi a házaspár vádjait, és a helyi rendőrség nyomozni kezdett, az eBay emberei is akcióba léptek. Bizonyítékokat semmisítettek meg ,szándékosan félrevezették a nyomozókat, és próbálták elterelni a figyelmet az eBay-ről.

Devin Wenig mellett James Baugh, David Harville, Brian Gilbert, Stephanie Popp, Stephanie Stockwell, Philip Cooke, és Veronica Zea is a vádlottak között van. Közülük sokan bűnösnek vallották magukat, de még tart az eljárás, így a végső ítéletre még várnunk kell. Devin Wenig-et egyébként már menesztették a pozíciójáról, de egy utolsó, 57 millió dolláros jutalmat még gyorsan zsebre rakott.

Ne hagyd ki!