Nagyot ment a sikkasztó nyíregyházi álrabló, amíg el nem kapták

ATM használat közben

Nagyot ment a sikkasztó nyíregyházi álrabló, amíg el nem kapták

Álrablással próbálta leplezni egy nyíregyházi pénzszállító cég munkatársa, hogy sikkasztott, és saját pisztolyával többször fejbe verte magát.


Szerencsejátékra kellett a pénz

A harmincas éveiben járó vádlott a bankautomatákban lévő pénzkazetták feltöltésével kereste a kenyerét. Egy napon arra jutott, hogy anyagi gondjai vannak, és jó ötlet lenne kivenni is a pénzt, nemcsak berakni. Először egymillió forintot vett el, melynek egy részéből rendezte adósságait, a másik részét pedig szerencsejátékra fordította. Utóbbin nem nyert, ezért úgy döntött, hogy ismét egymillió forintot vesz el az automatákba szánt pénzből, így 2021 áprilisáig hat bankautomatából összesen 14 millió 664 ezer forintot lopott el - mondta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetőjeaz MTI-nek.

Fejbe vágta saját magát


A férfi a hiány leplezésére álrablást talált ki; május 28-án az egyik nyíregyházi bankautomatába szánt 15 millió forintból előbb a többi automatából elvett és hiányzó pénzt töltötte vissza, majd a megmaradt 336 ezer forinttal az örökösföldi ATM feltöltésére indult. Az automata közelében a szolgálati fegyverével többször fejen ütötte magát, a pénzt a helyszínen szétszórta, majd visszament a gépkocsiban várakozó munkatársához, akinek az állította, hogy kirabolták. A rendőrség fegyveres rablás bűntette miatt rendelt el nyomozást, de később a közel két hétig letartóztatásban lévő férfi részletes beismerő vallomást tett, emellett a teljes kárt is megtérítette a munkáltatójának.


Ne hagyd ki!