MDMA tablettát ad át egy díler egy vevőnek egy buliban

Képünk illusztráció

Fotó: Shutterstock

Új partidrog a piacon: WhatsApp tablettákat foglaltak le a rendőrök

A Nottinghamshire-i rendőrség letartóztatott egy férfit, aki olyan drogokat próbált értékesíteni, amelyek a népszerű csevegő applikáció, a WhatsApp logójával csábították az embereket- olvasható a rendőrség hivatalos oldalán.

Kínos baki

A brit bűnüldöző szervek egy postai csomagnak köszönhetik, hogy rátaláltak a bűnözőre. A Hollandiából származó csomagban 70 darab MDMA (ecstasy/molly) tartalmú tabletta volt, amelyek piaci értéke körülbelül 700 font, azaz nagyjából 300 ezer forint. A rendőröknek viszonylag könnyű dolguk volt, ugyanis az előírásokhoz mérten a küldemény tartalmazta a címzett nevét és lakhelyét, így hamar nyakon csípték a 31 éves Patrick McLoughlin-t.

A férfit 12 hónap börtönre ítélték, a végrehajtást két évre felfüggesztettek. A vádlott lefoglalt telefonja olyan üzeneteket tartalmazott, amelyekben arról írt, hogy WhatsApp tablettákkal rendelkezik, illetve további kábítószer-szállítmányokat vár, amelyeket a közeljövőben a környéken fog teríteni. A csomagot a Berkshire-i vámközpont munkatársai azonosították. McLoughlin bűnösnek vallotta magát, nem sokkal ezután el is ítélték.

Trendi drogdílerek

Paul Ferguson felügyelő elmondta, hogy a drogdílerek előszeretettel ötvözik a kulturálisan éppen népszerűnek számító tárgyakat, márkákat a kemény drogokkal, hogy könnyebben túladjanak rajtuk.

Lehet, hogy szórakoztatónak tűnnek, de tisztázzunk valamit: nagyon veszélyes tablettákról van szó, amelyek jelentős mennyiségű MDMA-t tartalmaznak, súlyos egészségügyi problémákat okozhatnak.

-mondta a felügyelő.


Ne hagyd ki!