Az irodában elengedett patkány sajtot eszik egy OSB táblán
Fotó: Pixabay

Patkányokkal állt bosszút a főnökén, börtön lett a vége

Érdekes módját választotta a bosszúnak egy 61 éves ír férfi, aki patkányokat engedett szabadon munkahelyén, miután összeakasztotta a bajszát a főnökével. Arra azonban nem számított, hogy tettéért fél év letöltendő börtönbüntetésre ítéli a bíróság.


Öreg róka nem vén róka

John O'Neill a bandoni kerületi bíróságon beismerte, hogy februárban patkányokat engedett szabadon a Cork megyei tanács egyik épületében, miután összetűzésbe keveredett az egyik főnökkell. A periratból kiderült, hogy a CCTV rögzítette, amint az esetet követő estén a 61 éves vádlott egy letakart tárggyal belépett az épületbe, majd nem sokkal később távozott. Amikor másnap az alkalmazottak megérkeztek a munkahelyükre, az irodákat már ellepte a patkányürülék. Azonnal riasztották a kártevőirtókat, akik azonosították a nemkívánatos végtermék forrását. Paul Kelly őrmester nem finomkodott a helyzet leírásával, elmondása szerint néhány nap leforgása alatt az „ürülék elpusztította az irodákat". A nagytakarítás az okozott káron felül körülbelül 3000 euróba, átszámítva nagyjából 1,1 millió forintba került. A vezetőség márciusban jelezte a hatóségoknak, hogy gyanúja szerint a patkányokat szándékosan vitték be a munkahelyre. Ezt követően John O'Neill-t, aki 23 évig dolgozott a tanácsnál, letartóztatták. A büntetlen előéletű férfi végül teljes és őszinte beismerő vallomást tett.

Késő bánat

Az ügyben maximálisan kiszabható büntetés 2500 euró vagy 12 hónap börtön volt. A vádlott erre alapozva 3000 eurós kártérítést ajánlott fel a bíróságnak. Ennek ellenére McNulty bíró álláspontja szerint a patkányok elengedése előre megfontolt és szándékos tett volt, hiszen felkutatást és elfogást igényelt, majd O'Neill-nek be kellett vinnie és el kellett engednie az állatokat az irodában. McNulty úgy véli, a patkányokon kívül számos más módja van a stresszkezelésnek, O'Neill cselekedete pedig egyedülállóan gonosz és rosszindulatú volt. A bíró végül hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a vádlottat.

Ne hagyd ki!