Egy nő kezében tartja okostelefonját, a képernyőn az Airbnb logója látható, a háttérben egy olasz település van
Fotó: Shutterstock

Az Airbnb jóvoltából valaki 1 évig ingyen élhet Olaszországban

És még pénzt is kereshet vele.


Kihagyhatatlan lehetőség

A közösségi szálláshely-szolgáltató igen csábító álláshirdetést adott fel a közelmúltban: egy szerencsés kiválasztott egy egész évet tölthet az olaszországi Sambuca di Sicilia településen, teljesen ingyen. Az Airbnb egy felújított dizájner ingatlant biztosít a nyertes pályázónak, ahová akár barátját, párját vagy valamely családtagját is magával viheti – írja a Hamu és Gyémánt a travelawaits cikke alapján.

A hirdetésből kiderül, hogy a híres „egyeurós” házak egyikéről van szó. Ez egy olyan program, amely 2019 végén robbant be igazán azzal a céllal, hogy felvirágoztassák az apróbb, elnéptelenedett olasz településeket. Az Airbnb vásárolt egy ilyen ingatlant, kipofozta, most pedig keresi a tökéletes házigazdát, aki megtölti élettel az ingatlant.

Kedvező elvárások

A cég elsősorban olyan érdeklődőket vár, akiknek lehetőségük van egész évben home office-ból dolgozni. A leendő házigazdának vállalnia kell, hogy az ingatlan egyik szobáját bérbe adja az Airbnb oldalán keresztül. Emellett egy mentorprogramban is részt kell vennie, amelyben egyebek között megismerkedhet az olasz konyha fortélyaival, illetve elsajátíthatja az olasz nyelv alapjait.

Elvárt továbbá, hogy a sambucai közösség új „Airbnb-s” tagjaként aktívan részt vegyen a település életében, például a szőlőszüreten és az olajbogyó szedésen, de azt is szívesen veszik, ha saját programokkal örvendezteti meg a helyi lakosokat.

Amellett, hogy teljesen ingyenesen használhatja az ingatlant, a bérbeadásból származó bevételeket is zsebre teheti.

A nyertes pályázónak 2022. június 30-án kell beköltöznie.

Ne hagyd ki!