Add meg a fizetést is, ha álláshirdetést adsz föl
Job Interview Corporate - Free photo on Pixabay

Ezért érdemes feltüntetni a fizetés összegét az álláshirdetésben

Rengeteg olyan álláshirdetéssel találhatják szembe magukat a munkakeresők, melyekben a munkáltató nem tünteti fel a várható fizetést. Népszerű trendről beszélünk, ami egy felmérés szerint sokkal több hátrányt eredményez, mint előnyt.


„Fontos számunkra a sokféleség, befogadók vagyunk, transzparensek és nyitottak. A pozíció versenyképes fizetéssel jár." Sokaknak ismerősek lehetnek ezek azok a szavak, amelyek sokaknak nagyon nem jönnek be.

Beidegződések

Egy állásinterjú mindenkinek stresszes élmény, ahol előbb-utóbb eljön az a pillanat, amikor a fizetés szóba jön. Abban az esetben, ha nem tudjuk, mire számíthatunk, felmerülhet az emberben, vajon mi a helyes válasz arra a kérdésre, hogy mekkora a bérigény? Ha túl sokat mond a jelentkező, akkor ridegnek, törtetőnek és pénzéhesnek tűnhet, ha túl keveset, akkor meg azt sugallhatja, hogy keveset ér a munkája, vagy nem eléggé ambiciózus. Ez a fajta szorongás egészen gyermekkorig visszavezethető, ahol arra tanítottak a szülők, illetlenség fizetésről beszélni.

Hatalmas terhet vehet le a munkatársat kereső vállalat a jelentkezők válláról, ha feltünteti a várható fizetést, vagy legalább a sávot. Ráadásul számos felesleges körtől megkímélhetik magukat és a jelentkezőket is. Semmi értelme hosszú órákat rászánni egy interjúalanyra, aki a meghallgatás végén már tudja, nem fogja elvállalja a munkát a fizetési keret hallatán. De több indok is van a részletes tájékoztatásra.

Nyílt lapokkal

Minél több információval szolgál a hirdetés, annál többen fognak rá jelentkezni. Egy felmérés rámutatott, hogy egy olyan toborzási kampány, ahol feltüntették, mennyi lesz a leendő kolléga fizetése, kétszer annyi jelentkezőt eredményezett, mint az, ahol ezt nem tették meg.

Sokakban gyanút kelthet a homályos információközlés. Fizetési keret hiányában a jelentkezőkben felmerülhet, hogy rajtuk akar nyerészkedni a cég. Vagy nem akarja, hogy a jelenlegi dolgozóik megtudják, alul vannak fizetve. Mindent összevetve, jobb az őszinteség.


Ne hagyd ki!