Az „Önkéntes visszatérés" nevű program révén a szerencsések ingyenes repülőjegyet, illetve akár 2000 font készpénzt is kapnak, ha önként elhagyják az országot.


​Maradjak vagy menjek?

Az EU tagállamok, köztük Magyarország, valamint Norvégia, Izland és Lichteinstein polgárai egyébként egy másik szabály szerint maradhatnak az Egyesült Királyságban, ha 2020. december 31. előtt is az országban éltek és 2021. június 30-ig letelepedési engedélyért folyamodnak a brit hatóságoknál. Ezért is furcsa, hogy egy másik program meg épp a távozásukat igyekszik felpörgetni. Az biztos, hogy nem kacsáról van szó, hiszen az Önkéntes visszatérés programra itt lehet jelentkezni.

​Kérvényezni kell a letelepedést

Az Önkéntes visszatérés program eddig a kitoloncolási eljárás egyszerűbb és gyorsabb alternatívája volt, melynek a célja a harmadik világból érkező, képzetlen és sokszor hajléktalan emberek hazatérésre ösztönzése. Az EU állampolgárok döntő többsége azonban nem ilyen. Ráadásul utóbbiakra komolyan rá is van szorulva az Egyesült Királyság, hiszen például az állami egészségügy működése elképzelhetetlen lenne nélkülük. Az EU polgárait inkább maradásra kéne tehát ösztönözni és nem távozásra. Az sem ártana, ha a brit hatóságok felhívnák a figyelmüket arra, hogy kérhetnek letelepedési engedélyt, de az erre szabott határidő hamarosan lejár. Az érintettek közül ugyanis sokan nem tudnak erről a lehetőségről, így június 30. után akár kitoloncolásra is kerülhetnek!

The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

A karrier 6 szintje, mérd be, hol tartasz most

Ahány ember, annyi pályív. Ideális esetben az idő múlásával mindenki nagyobb feladatokat és több felelősséget vállal magára, folyamatosan fejlődik, lépked felfelé a ranglétrán. Gary Burnison üzleti tanácsadó 6 szintet határozott meg a karrierépítésben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Hasznos a Facebook új „minitévéje”, de tévézésre alkalmatlan

A Facebook 2018-ban dobta piacra első igazi, saját gyártású okoseszközét, a Portal-t. A videóhívásokra fejlesztett készülék bevált, a vállalat most egyből két új masinát mutatott be.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

A cégóriás autókat és rengeteg pénzt adott a beoltott dolgozóinak

Az Amazon egyelőre nem követeli meg a dolgozóitól, hogy oltassák be magukat, de minden követ megmozgat, hogy minél több alkalmazottja felvegye a koronavírus elleni vakcinát. Ennek érdekében nagyszabású „ösztönzőprogramot" indított.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!