Tollal áthúzott Facebook logó egy fehér telefonon

Az elmúlt hónapokban számos vezető intett búcsút a Facebook-nak. Most egy igazi nagyágyú, egy oszlopos tag, Mike Schroepfer technológiai igazgató jelentette be, hogy jövőre megválik a posztjától, igaz, ő legalább marad a cégnél.Könnyes búcsú

Mike Schroepfer stílusosan, a saját Facebook oldalán jelentette be, hogy 2022-ben távozik a posztjáról, helyét a kiterjesztett és virtuális valóság divíziójának vezetője, Andrew Bosworth veszi át. Schroepfer 2008-ban csatlakozott Zuckerberg vállalatához és 2013 óta dolgozik technológiai vezetőként. Schroepfer felügyeli a mérnöki tevékenységeket, az infrastruktúrát, az AR/VR és a mesterséges intelligencia részleget, és még sorolhatnánk. Ez az egyik legfontosabb pozíció, „Schrep" távozása a Facebook történetének egyik legnagyobb változását jelenti.

Nehéz volt meghoznom ezt a döntést, mert nagyon szeretem a Facebook-ot, és hihetetlenül izgatott vagyok a jövő miatt, amelyet közösen építünk.

-írta Schrep.

A szakember nem véletlenül beszélt a jövőről, ugyanis a vállalatot nem hagyja el. Az új pozíciójáról egyelőre nem lehet sokat tudni, Schrep „főmunkatársként" aposztrofálta a rá váró feladatkört. Zuckerberg egy blogposztban reagált a bejelentésre, amelyben közeli barátjának nevezte szenior kollégáját, hozzátéve, hogy főmunkatársként a toborzásban és a mesterséges intelligencia fejlődésében és terjesztésében fog segíteni.

Nagy a bizalom

Schrep utódja is meghatározó tagja a Facebook csapatának, Andrew „Boz" Bosworth ugyanis szinte a kezdetektől a vállalatnál dolgozik. A 2006-ban érkező szakember egyike volt az első vállalati alelnököknek, illetve fontos pozíciót tölt be Zuckerberg belső körében is. Az elmúlt években Boz-nak oroszlánszerepe volt a platform központi részeinek felépítésében, beleértve a Facebook hírfolyamát, a csoportokat és a Messenger-t is. Ahogy említettük, most a kiterjesztett (AR) és a virtuális valóság (VR) projekteken dolgozik.

Schrep a posztjában kifejtette, hogy Boz hozta létre a Facebook teljes AR és VR ágazatát (Facebook Realty Labs), neki köszönhető a Portal és az Oculus eszközök bevezetése, illetve a kutatási folyamatokat is menedzseli. A kinevezése tökéletesen szemlélteti a Facebook céljait, a vállalat ugyanis gőzerővel azon dolgozik, hogy egy úgynevezett metaverzummá alakítsa a platformot, amelynek az AR/VR eszközök adják az alapját.

A metaverzum kifejezés a társadalmi, fizikai világ megtestesülésére utal a digitális térben, erről korábban mi is írtunk, EBBEN A CIKKÜNKBEN.

Nagy a mozgolódás

Az elmúlt hónapokban több felsővezető is távozott a Facebook-tól. David Fischer, a Facebook bevételekért felelős vezérigazgatója tavasszal jelentette be kilépését. Aztán a VR részleg egyik vezetője, Hugo Barra, nem sokkal később pedig a marketingvezető, Carolyn Everson, az applikációk fejlesztéséért felelő Fidji Simo és Samidh Chakrabarti termékmenedzser is beadta a felmondását. Schroepfer-rel ellentétben, ők véglegesen elhagyták a céget.

The Conversation

Ne hagyd ki!