Álommunka? Bulifelügyelőket keresnek Ibizára
people holding pouches with colored powders
Photo by Adam Whitlock on Unsplash

Álommunka? Bulifelügyelőket keresnek Ibizára

Az spanyol rendőrség 30 és 40 év közötti külföldieket keres Ibizára, party felügyelő állásra. A jelentkezők feladata a szórakozáson túl az lesz, hogy lebuktassák a COVID előírásokat megszegő bulizókat.


Igazi álommunkának tűnő álláshirdetést adott fel a napokban a spanyol rendőrség. Olyan 30 és 40 év közötti külföldieket keresnek, akik beépülnének a bulizók közé, élveznék az ibizai forgatagot, és közben leadnák a drótot a bűnüldöző szerveknek az illegális partikról - adta hírül a Diario de Ibiza.

Ismerős arcok

Ibiza júniusban nyitotta meg kapuit a turisták előtt, ezzel párhuzamosan pedig a regisztrált koronavírus esetszámok is rohamos növekedésnek indultak. Májusban átlagosan 40-50 új esetet regisztráltak a szigeten, augusztus elején viszont már a 991 főt is meghaladta a napi átlag. A vírus megfékezése érdekében a hatóságok júliusban általános házibuli tilalmat rendeltek el hajnali egy és reggel hat óra között. Emellett június óta a bulinegyed kocsmái és szórakozóhelyei nem fogadhatnak vendégeket este félt tíz és reggel nyolc óra között. Azok a tulajdonosok, akik megszegik a bulitilalmat, 676 ezer dolláros, átszámítva több mint 202 millió forintos büntetésre számíthatnak.

Ez mind szép és jó, de az ibizai bulizókat igen nehéz féken tartani. A tilalom azt eredményezte, hogy a turisták és a helyiek saját otthonaikba szervezték át a „rendezvényeket". Viszont már annyi házibulit tartanak a szigetlakók, amennyivel a helyi rendőrség nem tud megbirkózni. Ráadásul a spanyol hatóságok munkatársait ismerik a szervezők, így könnyedén ki tudják játszani őket.

Éppen ezért keresnek ismeretlen, külföldi jelentkezőket, akik beépülhetnének a szervezők közé, és leadhatnák a drótot az illegális bulikról.

Mariano Juan, egy helyi tisztviselő elmondta, hogy nincs könnyű dolguk a toborzás terén, amit hetekkel ezelőtt indítottak. Hozzátette, a beépített felügyelők idén nyáron biztosan akcióba fognak lendülni.

Ne hagyd ki!