Változás történt az élen tavalyhoz képest
Fotó: Shutterstock

Ők a világ legjobban fizetett labdarúgói

Kijött a világ tíz legjobban fizetett labdarúgójának a listája. Változás történt az első helyen is a tavalyi sorrendhez képest: már nem Cristiano Ronaldóé az elsőség! Mindemellett mutatunk néhány magyar válogatott focistát, akik az üzleti életben is megállják a helyüket.


Trónfosztott lett Cristiano Ronaldo

Már nem a Manchester United sztárja, Cristiano Ronaldo áll a klubja által legjobban megfizetett labdarúgók listájának az élén. Azonban a portugál játékos még mindig a világ legnagyobb fizetést kapó focistái között van. De mutatjuk is a Sportico top10-es listáját!

  1. Kylian Mbappe, 125 millió dollár (52 milliárd forint)
  2. Cristiano Ronaldo, 113 millió dollár (52 milliárd forint)
  3. Lionel Messi, 110 millió dollár (46 milliárd forint)
  4. Neymar, 91 millió dollár (38 milliárd forint)
  5. Mohamed Salah, 39,5millió dollár (16 milliárd forint)
  6. Eden Hazard, 31,3 millió dollár (13 milliárd forint)
  7. Andrés Iniesta, 30 millió dollár (12,5 milliárd forint)
  8. Raheem Sterling, 29,4 millió dollár (12,3 milliárd forint)
  9. Kevin De Bruyne, 29 millió dollár (12,1 milliárd forint)
  10. Antoine Griezmann, 27,5 millió dollár (11,5 milliárd forint)

Egyre több focista áll vállalkozónak is

A válogatott futballistáink körében egyre nagyobb a vállalkozó kedv, hiszen évről évre többen mozgolódnak az üzleti életben. Ráadásul egész sok vállalatuk tudta pozitívan zárni a tavalyi évet – jegyzi meg az mfor.hu. Elősször nézzük a legeket:

A legnagyobb bevételt Szalai Ádám fémmegmunkálással foglalkozó cége, az OLS-Omega-Laser-Steeltec Kft. érte el, hiszen 906 millió forintra tett szert tavaly.

A legnagyobb nyereséget Holman Dávid Érsekvadkerti Húsbaromfi Kft.-je realizálta. A több magánszemély tulajdonában lévő vállalat 143,3 milliós profittal zárt.

A legtőkeerősebb társaság címét szintén az utóbbi cég kapta, a 377,4 millió forintos saját tőkéjének köszönhetően.

A legnagyobb veszteséget Dzsudzsák Balázs legrégebbi cége, a sportszer-kiskereskedelemmel foglalkozó DB7.hu Kft. szenvedte el, hiszen 32,1 milliós mínusszal zárt.

Magyar válogatott futballisták az üzleti életben

Dzsudzsák Balázs egyre több céggel gyarapítja cégbirodalmát. Jelenleg öt vállalatban tulajdonos: a már említett DB7.hu Kft.-ben, a magánegészségügy területén a különösen jövedelmező Rába Medical Center Kft.-ben, egy veszteséges vagyonkezelőben, a Rába Medical Invest Kft.-ben, a légi- és űrjárműgyártással foglalkozó Első Magyar Léghajógyár Kft.-ben, valamint a BGZN Tüzép Kft.-ben, de az utóbbi két vállalkozásról egyelőre kevés az adat.

A Szalai Ádám nevéhez fűződő OLS-Omega-Laser-Steeltec Kft.-t már említettük. Emellett az ingatlan adásvétellel foglalkozó cége, a Szalai Brothers is jó évet zárt tavaly.

Cége van az RB Leipzig középpályásának, Szoboszlai Dominiknak is. Az egyéb sporttevékenységet főtevékenységként bejegyző társaság az e-sport területén próbálja megtalálni a számításait Domination Esport Kft. néven. A vállalat szép profitot könyvelhetett el tavaly.

A Slovan Bratislava csatárának sem lehet oka panaszra. Holman Dávid két régi és igen jól prosperáló társaság tulajdonosai között tudhatja magát. A már említett Érsekvadkerti Húsbaromfi Kft. mellett a Holman J.T.D. Kft. gabonaféle, hüvelyes növény, olajos mag termesztésével foglalkozó vállalata is stabil lábakon áll.

Ne hagyd ki!