Kitűnő lehetőség a munkakeresőknek, hogy a floridai McDonald's éttermek már azért is 50 dollárt fizetnek, ha valaki megjelenik az állásinterjún. A jelöltek a gáláns ajánlat ellenére sem tapossák egymást.


​Nem elég a jutalom sem

Nem megy zökkenőmentesen a pandémia utáni újranyitás az Egyesült Államokban. Akkora a munkaerőhiány, hogy a floridai McDonald's éttermek már azért is 50 dollárt fizetnek, ha valaki hajlandó elmenni az állásinterjúra. Blake Casper, aki 60 éttermet üzemeltet, a Business Insider-nek azt nyilatkozta az ötlet nem igazán vált be, a jelentkezőket nem mozgatta meg a kilátásba helyezett jutalom sem. A válság hatására ugyanis annyira megemelkedtek a munkanélküli juttatások az USA-ban, hogy a McDonald's által kínált bérek nem vonzóak a munkavállalók számára, akik többet keresnek semmittevéssel, mint munkával.

​Jól megy az üzlet

Különösen fájó jelenség ez, hiszen az üzlet amúgy jól megy. A nagyvonalú pénzügyi juttatásoknak köszönhetően az átlag amerikaiak pénztárcája vastagabb lett és a korlátozások feloldása miatt hajlandóak is költeni. Csakhogy mivel nincs elég alkalmazott, az éttermek alig bírják a terhelést. A megoldást a béremelés lenne, bár a McDonald's már most is a floridai minimálbérnél 3 dollárral jobb kezdőfizetést ad. Emellett a különböző bónuszokkal és rugalmas felvételi eljéréssal, például SMS-ben történű jelentkezéssel igyekeznek elnyerni a munkavállalók kegyeit.

​Nem lusták, csak félnek

Elemzők elismerik, valóban komoly munkaerőhiánnyal kell szembenézniük az amerikai vállalkozásoknak, ám ez már a pandémia előtt is gondot jelentett. Az amerikaiak nem lusták, a többségük igenis dolgozni akar, ám nem meglepő módon a jobban fizető és rugalmasabb állások iránt érdeklődnek. Ezen felül a gyorséttermi állások azért sem vonzóak, mert a pandémia még nem csengett le teljesen, az éttermekben pedig sokan megfordulnak, így a reménybeli alkalmazottak tartanak attól, hogy megfertőződnek.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A VW vezére bemondta: munkahelyek tízezreit söpri el az átállás az e-autókra

A Handelsblatt német hírportál értesülései szerint a Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess a felügyelőbizottságnak tartott előadásában arról beszélt, hogy az elektromos autókra való átállás következtében hamarosan 30 ezer munkahely szűnhet meg. Becslések szerint a teljes német autóiparban ennél is nagyobb leépítésekre lehet számítani.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Pixabay

5 jel, ami arra utal, hogy vállalkozónak születtél

Az életed valamely pontján valószínűleg benned is megfogalmazódott már, hogy bele kellene vágnod egy vállalkozásba. Bár az üzleti élet nem való mindenkinek, az alábbi jellemvonások arra utalnak, hogy sikeres vezető lehet belőled.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A kiégés határán vagy? Ezek a praktikák segíthetnek

A vállalkozói életben rendkívül egyszerű beleesni abba a hibába, hogy az ember a hét minden napján, a nap 18-20 órájában a munkájára koncentrál. Észre sem vesszük, és a családdal, barátokkal, kikapcsolódással töltött szabadidős tevékenységeket felváltják a koffeintől hajtott, szünet nélküli munkanapok, ami egyenes úton vezet a kiégéshez. Kerüld ezt el, adunk pár tippet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!