Kitűnő lehetőség a munkakeresőknek, hogy a floridai McDonald's éttermek már azért is 50 dollárt fizetnek, ha valaki megjelenik az állásinterjún. A jelöltek a gáláns ajánlat ellenére sem tapossák egymást.


​Nem elég a jutalom sem

Nem megy zökkenőmentesen a pandémia utáni újranyitás az Egyesült Államokban. Akkora a munkaerőhiány, hogy a floridai McDonald's éttermek már azért is 50 dollárt fizetnek, ha valaki hajlandó elmenni az állásinterjúra. Blake Casper, aki 60 éttermet üzemeltet, a Business Insider-nek azt nyilatkozta az ötlet nem igazán vált be, a jelentkezőket nem mozgatta meg a kilátásba helyezett jutalom sem. A válság hatására ugyanis annyira megemelkedtek a munkanélküli juttatások az USA-ban, hogy a McDonald's által kínált bérek nem vonzóak a munkavállalók számára, akik többet keresnek semmittevéssel, mint munkával.

​Jól megy az üzlet

Különösen fájó jelenség ez, hiszen az üzlet amúgy jól megy. A nagyvonalú pénzügyi juttatásoknak köszönhetően az átlag amerikaiak pénztárcája vastagabb lett és a korlátozások feloldása miatt hajlandóak is költeni. Csakhogy mivel nincs elég alkalmazott, az éttermek alig bírják a terhelést. A megoldást a béremelés lenne, bár a McDonald's már most is a floridai minimálbérnél 3 dollárral jobb kezdőfizetést ad. Emellett a különböző bónuszokkal és rugalmas felvételi eljéréssal, például SMS-ben történű jelentkezéssel igyekeznek elnyerni a munkavállalók kegyeit.

​Nem lusták, csak félnek

Elemzők elismerik, valóban komoly munkaerőhiánnyal kell szembenézniük az amerikai vállalkozásoknak, ám ez már a pandémia előtt is gondot jelentett. Az amerikaiak nem lusták, a többségük igenis dolgozni akar, ám nem meglepő módon a jobban fizető és rugalmasabb állások iránt érdeklődnek. Ezen felül a gyorséttermi állások azért sem vonzóak, mert a pandémia még nem csengett le teljesen, az éttermekben pedig sokan megfordulnak, így a reménybeli alkalmazottak tartanak attól, hogy megfertőződnek.

The Conversation

Friss

Fotó:123RF

Magyarországot két természeti csapás fenyegeti: a sok vagy a kevés víz

Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok. Az elmúlt hetek is megmutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzéséből kiderült, hogy melyek a természeti csapások által legsúlyosabban érintett területek Európában, Magyarországot is beleértve. Az elszenvedett károk számszerűsíthetőek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Mennyi pénzt lehet megtakarítani az elektromos autókkal? Kiszámoltuk

Az elektromos autók beszerzési, illetve üzemeltetési költségeiről számos tévhit kering, amelyek eloszlatása kulcsfontosságú kérdés az elektromobilitás jövője szempontjából. Milyen területen, mekkora megtakarítást lehet elérni e-autókkal a hagyományos gépjárművekhez képest? Cikkünkben erre keressük a választ.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Europa feltérképezése új fejezetet nyit az űrkutatásban

Az élet nyomait kutathatja Elon Musk cége a Jupiter egyik holdján.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!