Nagyjából 500 ezer forintot kereshet havonta, feszített munkával


Hat órát dolgozik futárként

A Sayed Sadaat nevű férfi 2018-ig Afganisztán kommunikációs minisztere volt. Tavaly ősszel érkezett menekültként a kelet-németországi Lipcsébe. Most pizzafutárként dolgozik. Azt mondta, mivel nem tud németül, az informatikai diplomája ellenére nem kap más munkát. Nem akar segélyekből élni, mert azt szégyennek tartaná. Néhányan bírálták, hogy ezt a munkát választotta két év miniszterség után, de szerinte a munka az munka. A Reuters cikke szerint napi négy órát tanul egy német nyelviskolában, majd 6 órát dolgozik futárként.

Német minimálbér

Friss állásajánlatok alapján Németországban havi 1300-1500 eurót (455-530 ezer forintot) lehet keresni pizzafutárként. Meglehetősen feszített munkával, nagyjából 200 címmel naponta. Erre jön még a borravaló, ami nagyjából 4-50 euró körül alakul. Az általános minimálbér Németországban 2021. július 1-től 9,60 euró (3360 forint) óránként. Ennek alapján a volt afgán miniszter 6 órás munkával minimum 57 eurót (20 ezer forintot) kereshet naponta, ami 25 munkanappal számolva havonta 1425 euró (500 ezer forint).

The Conversation

Friss

Kína hivatalosan is betiltotta a kriptovalutákat

„A virtuális valutákkal kapcsolatos üzleti tevékenység illegális pénzügyi tevékenységnek minősül" – jelentette be Kína központi bankja, ezáltal gyakorlatilag betiltva a kriptovalutákat a kínai piacon.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Hamarosan drónokkal szállítják a kemoterápiás gyógyszereket

Az egyesült királyságbeli Isle of Wight NHS Trust egészségügyi szervezet háromhónapos tesztprogramot indított, amelyben a legénység nélküli légi járművek (UAV) használatának előnyeit vizsgálja a kemoterápiás gyógyszerek kiszállításában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: pixabay.com

Újratölthető, sötétben világító növények válthatják le az utcai lámpákat

Ambiciózus kutatóknak a nanotechnológia segítségével sikerült olyan növényeket alkotniuk, amelyek huzamosabb ideig világítanak a sötétben. Ha a technológiát tökéletesre fejlesztik, akkor a jövőben a nanonövények felválthatják a nagy energiaigényű elektromos lámpákat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!