Az éttermek még nem nyithatnak

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara álláspontja szerint a védettséggel rendelkező lakosság indíthatja újra a gazdaságot, ezért a szervezet szigorú ellenőrzés mellett a következő lépésként a beoltottak számára elérhetővé tenné a turisztikai, vendéglátóipari szolgáltatásokat.


Az elmúlt hét vállalkozói jelzései alapján a következő lépésként azt javasoljuk, hogy amennyiben elértük a kívánt számokat, a már védettséggel rendelkező lakosság korlátozások nélkül, de ellenőrzötten élhesse életét és térjen vissza a reálgazdaságba. Így a gazdaság azon szereplői, akik eddig kénytelen voltak működésüket felfüggeszteni – mint például a turizmus és a vendéglátás –, is megkapnák az esélyt az újraindulásra azzal, hogy a védettséget igazolni tudó polgárok igénybe vehetnék ezeket a szolgáltatásokat

-írja közleményében Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.

A védettség ellenőrzésére az MKIK egy applikáció bevezetését javasolja, amellyel bárhol és bármikor zökkenőmentesen ellenőrizni lehet az érintett személy koronavírussal szembeni védettségét.

Mától nyithatnak a boltok

A kormányfő kedden a közösségi a közösségi oldalán jelentette be, hogy szerdától kinyithatnak a boltok, újraindulhatnak a szolgáltatók. Az új szabályok értelmében az üzleteknek át kell térniük a négyzetméter alapú korlátozásra, ami azt jelenti, hogy egyidőben ekkora területet kell biztosítaniuk minden egyes beengedett vásárlónak. Az éttermek továbbra is csak elvitelre főzhetnek. A részletes szabályokról és Orbán Viktor bejelentéséről ITT írtunk.

A lehetőséggel nem minden áruházlánc élt, ezt bizonyítja két lakberendezési bolthálózat, az Ikea és a Möbelix példája.


Ne hagyd ki!