A magas fizetés mellé számos egyéb juttatás jár
Fotó: Shutterstock

Bevállalod? Bruttó 500 meg a plusz gépkezelőként

A bruttó félmilliós fizetés mellett plusz juttatásokat is kínál a gödi Samsung gyár az operátoroknak. Úgy tűnik, hogy a gazdaság lassulása ellenére még mindig súlyos probléma a munkaerőhiány Magyarországon. Mutatjuk azt is, melyek manapság a legjobban fizető szektorok.


Félmilliós fizetés operátoroknak

Bruttó 438-535 ezer forint közötti fizetéssel plusz műszakpótlékkal és túlórapénzzel keresnek gépkezelő operátorokat a gödi Samsung SDI gyárba. Mindemellett havi 50 ezer forint megjelenési bónuszt, illetve 47.500 forint cafetériát is kínál a cég.

Továbbá ingyenes a szállás, modern a munkakörnyezetet és van előrelépési lehetőség is az euJobs-os hirdetés szerint. A bejárás is megoldott céges buszjáratokkal. Ugyanakkor folyamatos munkarendben kell dolgozni, a munkanapokon 12 órát – szúrta ki a Portfolio.

A portál megjegyzi, hogy a gazdaság lassulása ellenére az iparban továbbra is jelentős a munkaerőhiány Magyarországon, és nagy a harc a fizikai dolgozókért.

Ezekben a szektorokban lehet a legjobban keresni idehaza

Kiadta a legfrissebb, szeptemberre vonatkozó jelentését a magyar nemzetgazdasági ágazatokról a Központi Statisztikai Hivatal. A statisztikákból kiderül, hogy összesen nyolc szektorban magasabbak az átlagfizetések, mint az országos átlag, ami bruttó 504 ezer forint volt szeptemberben. De mutatjuk a legjobban fizető szektorok szeptemberi bruttó átlagfizetéseit!

  1. Információ, kommunikáció – 839 ezer Ft
  2. Pénzügyi, biztonsági tevékenység – 803 ezer Ft
  3. Szakmai, tudományos, műszaki tevékenység – 704 ezer Ft
  4. Villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás – 682 ezer Ft
  5. Humán-egészségügyi ellátás – 666 ezer Ft
  6. Közigazgatás, védelem, kötelező társadalombiztosítás – 583 ezer Ft
  7. Bányászat, kőfejtés – 548 ezer Ft
  8. Feldolgozóipar – 521 ezer Ft

Az adatok alapján a kommunikációs és az pénzügyi-biztosítási szektorban lehet a legjobban keresni Magyarországon, valamint továbbra is anyagilag megérheti mérnöknek lenni. De a lejobban fizetők mellett említést érdemelnek a legrosszabb statisztikát mutató szektorok is. Ide tartozik például a szállítás, raktározás; az építőipar; a mezőgazdaság; a kereskedelem és a vendéglátás. Azonban a szociális ellátásban a legrosszabb a helyzet, ahol bruttó 267 ezer forint a havi átlagbér.

Megugrott az álláskeresők száma is

Hiába mutatnak jóval átlag alatti fizetéseket a vendéglátásban és a mezőgazdaságban a statisztikák, leginkább ebben a két szektorban ugrott meg a munkára pályázók száma az elmúlt negyedévben az egy évvel korábbi adatokhoz képest a Profession.hu álláskereső portál adatai alapján. A vendéglátás, hotel, idegenforgalom területeken 63 százalékkal többen pályáztak, valamint a mezőgazdasági munkáknál 48 százalékos emelkedést mért az oldal. A legkisebb növekedés az IT, üzemeltetés, egészségügy és szállítás munkakörökben volt.

Amíg korábban a kategóriák kétharmadánál csökkent a jelentkezők száma, most nem volt olyan munkaterület, amelyre ne jelentkeztek volna többen, mint a tavalyi év azonos időszakában. Összességében mintegy negyedével több volt a pályázat éves alapon az elmúlt időszak folyamatos csökkenése után.

(Képünk illusztráció.)

Ne hagyd ki!