Kisvállalkozó vagy? 219 ezer forintot kaphatsz, ha pályázol

Az önfoglalkoztató vállalkozók egyszeri támogatást kapnak

Kisvállalkozó vagy? 219 ezer forintot kaphatsz, ha pályázol

Az önfoglalkoztató vállalkozók - fodrászok, kozmetikusok, idegenvezetők, stb. - egyszeri támogatást kaphatnak a kormánytól, ha kérik.Egyszeri támogatás

Már csak egy hónapig igényelhető az önfoglalkoztatók kompenzációs támogatása, amelynek bevezetéséről még a bértámogatási programok májusi kifutását követően döntött a kormány. Ennek lényege, hogy a garantált bérminimum összegének megfelelő egyszeri támogatást, azaz 219 ezer forintot kaphatnak a bértámogatásra nem jogosult önfoglalkoztató vállalkozók is.

Fodrászok, előadóművészek

Ez főként azoknak a kiskereskedelemben, turizmus-vendéglátásban, szálláshely-szolgáltatásban vagy szabadidő ágazatokban tevékenykedő vállalkozók szól, akiknek nincsenek alkalmazottaik, így nem tudtak ágazati bértámogatásra pályázni – írta a Pénzcentrum. Az újraindítást a támogatás többek között a fodrászok, a kozmetikusok, az idegenvezetők, az előadóművészek és az autósiskolai oktatók számára könnyíti meg.

Szeptember végéig

Aki még nem folyamodott a pénzért, még megteheti nagyjából szeptember végéig. Ugyanis a vészhelyzet még valószínűleg eltart egy hónapig, miután azt utoljára 2021. május 21-én éjfél előtt nem sokkal hosszabbították meg. Ez alapján a veszélyhelyzet az őszi országgyűlési ülésszak első ülésnapját követő 15. napjáig lesz érvényben. Az első ülésnapot a házelnök hívja össze, de az elmúlt években azt sosem tartották meg szeptember 15. előtt.

Ne hagyd ki!