Az önfoglalkoztató vállalkozók - fodrászok, kozmetikusok, idegenvezetők, stb. - egyszeri támogatást kaphatnak a kormánytól, ha kérik.Egyszeri támogatás

Már csak egy hónapig igényelhető az önfoglalkoztatók kompenzációs támogatása, amelynek bevezetéséről még a bértámogatási programok májusi kifutását követően döntött a kormány. Ennek lényege, hogy a garantált bérminimum összegének megfelelő egyszeri támogatást, azaz 219 ezer forintot kaphatnak a bértámogatásra nem jogosult önfoglalkoztató vállalkozók is.

Fodrászok, előadóművészek

Ez főként azoknak a kiskereskedelemben, turizmus-vendéglátásban, szálláshely-szolgáltatásban vagy szabadidő ágazatokban tevékenykedő vállalkozók szól, akiknek nincsenek alkalmazottaik, így nem tudtak ágazati bértámogatásra pályázni – írta a Pénzcentrum. Az újraindítást a támogatás többek között a fodrászok, a kozmetikusok, az idegenvezetők, az előadóművészek és az autósiskolai oktatók számára könnyíti meg.

Szeptember végéig

Aki még nem folyamodott a pénzért, még megteheti nagyjából szeptember végéig. Ugyanis a vészhelyzet még valószínűleg eltart egy hónapig, miután azt utoljára 2021. május 21-én éjfél előtt nem sokkal hosszabbították meg. Ez alapján a veszélyhelyzet az őszi országgyűlési ülésszak első ülésnapját követő 15. napjáig lesz érvényben. Az első ülésnapot a házelnök hívja össze, de az elmúlt években azt sosem tartották meg szeptember 15. előtt.

The Conversation

Friss

Fotó:Shutterstock

Szegénységi csúszdán a magyar nyugdíjasok, mi lehet a megoldás?

Minden magyar nyugdíjas egy szegénységi csúszdára kerül, amint megállapították a nyugdíját – mondta a Portfolio-nak Farkas András nyugdíjszakértő, aki néhány megoldási javaslatot is ismertetett.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:Shutterstock

Ha zavarnak a szeméthegyek, itt és most te is tehetsz ellenük, mutatjuk

Hétfőtől lehet regisztrálni a legnagyobb belföldi hulladékgyűjtő eseményre, a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióra - mondta Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára. Mutatjuk, hol.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:Shutterstock

Orbán Viktor elmondta, mikor és hogyan kapnak vissza 600 milliárdot a családok

Az oltás működik, Magyarország működik – mondta a kormányfő az Országgyűlés őszi ülésszakának megnyitásaként. A miniszterelnök több fontos intézkedést is bejelentett, ezeket foglaljuk össze.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!