Az ország legjobb gimnáziumaiban is ezek a tanulás legfontosabb kellékei
Fotó: Shutterstock

Tudni szeretnéd, melyik az ország legjobb gimnáziuma? Kijött a lista

A HVG idén is összeállította a 100 legjobb magyarországi gimnázium rangsorát. Két iskola holtversenyben vezeti a toplistát. Nincs minden megyének legalább egy intézménye a legjobb százban, az egyházi iskolák adják viszont a rangsoroltak ötödét.


Fazekas, Eötvös

A HVG Középiskolai Rangsorában a korábbi évek sokszoros győztese, a budapesti Fazekas Gyakorló Gimnáziuma ismét visszakerült az első helyre, igaz azon osztoznia kell a budapesti belvárosi Eötvös Gimnáziummal. A dobogón az ELTE két gyakorló gimnáziuma követi a két éllovast. Az Eötvös a vizsgált kritériumok alapján kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott – a két kompetenciafelmérés, a négy érettségi tárgy és a felvételizők aránya szerinti rangsorban is nagyrészt benne volt az első tízben, de első helyet egyikben sem tudott szerezni, olvasható a hvg360.hu-n

A matek jobban ment

A Fazekas a részrangsorokban három első helyet szerzett, a két kompetenciamérésen és a matematika érettségin is a legjobbnak bizonyult. A magyarérettségi rangsorának kivételével mindegyikben az első tízben volt, abban azonban az első húszba sem fért be.

A legjobb tíz középiskola listáján a budapesti intézmények vannak többségben, csak egy vidéki, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium fért be közéjük. A második tízbe viszont már további négy vidéki iskola is bekerült, de idén a legjobb húszat is a budapestiek dominálják. Ott a vidékiek közül kettő Budapest környéki, kettő győri és egy debreceni iskola található. Összességében egyébként a vidékiek vannak többen a százas listán.


Ne hagyd ki!