Két új csillag született Budapesten

Fine dining étkezés

Két új csillag született Budapesten

Essência és Salt a két új Michelin-csillagos étterem.


Fővárosi helyszínek

Két újabb budapesti étterem is Michelin-csillagot kapott, derült ki a Michelin Guide 2021-es kiadványából. Így már 8 Michelin-csillagos étteremmel büszkélkedhetünk, mindegyik Budapesten található. A két új - Essencia és a Salt - első alkalommal szerepel a kalauzban. Velük együtt a Babelnek, a Borkonyha Winekitchennek, a Costesnek, a Costes Downtownnak, a Standnak, illetve az Onyxnak van csillaga. Két csillaga egyetlen helynek, az Onyxnek van, amely jelenleg átalakítás alatt áll.

Ez nemcsak hatalmas megtiszteltetés, hanem óriási eredmény is, hiszen a vendéglátás volt a járvány okozta nehézségek egyik leginkább sújtott területe

– kommentálta a hírt a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A két új étterem

Az Essênciát egy portugál–magyar házaspár üzemelteti, Tiago és Éva Sabarigo. A páros kapcsolatából következően a portugál és a magyar konyhára épít. A másik étterem a Salt, amelynek Királyi Pál utcai étterme kifejezetten magyarosnak vallja magát. Mindkét étterem szerepelt a Séf házhoz megy programban, amelyben a járvány alatt kiszállították az ételeiket.

Michelin-tányérosak

Emelkedett a Michelin-tányéros éttermek száma is, az új kalauzban újabb 6 étteremmel együtt összesen 18 viselheti ezt az elismerést.

  • Michelin-tányéros éttermek: Hoppá! Bistro, Felix, Stand25 Bisztró, Spago by Wolfgang Puck, Rumour, Pasztell, Csalogány 26, Arany Kaviár, Baltazár, Alabárdos, Zona, St. Andrea, Mák, Tigris, Textúra, Nobu Budapest, Laurel Budapest, Fricska

Járvány alatt

A járvány természetesen nagy csapást mért a hazai fine diningre. Volt olyan étterem, amit egyik napról a másikra be kellett zárni. Illetve több mint egy éve elmaradnak a forgalmuk nagy részét kitevő turisták. Korábban az Onyx stratégiai igazgatója, Fekete Marcell azt mondta a StreetKitchennek, hogy korábban is láttak már gazdasági válságot, és ha a véget érnek az utazási korlátozások, nagyon gyorsan visszatérnek a vendégek az ilyen jellegű éttermekbe is.


Ne hagyd ki!