A Comparably elnevezésű weboldalon a felhasználók értékelhetik azokat a vállalatokat, ahol épp dolgoznak. A platform elemezte az elmúlt év visszajelzéseit, aminek köszönhetően kiderült, hogy melyik cégeknél a legboldogabbak az alkalmazottak.A módszertan

A Comparably 70 ezer Egyesült Államokban bejegyzett vállalatot vizsgált. A rangsor névtelen alkalmazotti visszajelzéseken alapul olyan témákban, amelyek hozzájárulnak az általános munkahelyi boldogsághoz. A vállalat a 2020 szeptembere és a 2021 szeptembere között beérkezett értékeléseket elemezte. Az anonim válaszadóknak az alábbiakhoz hasonló kérdésekre kellett válaszolniuk:

 • A munkahelyi környezeted pozitív vagy negatív?
 • Úgy gondolod, hogy tisztességes fizetést kapsz?
 • Elégedett vagy az egyéb juttatásaiddal?
 • Kimerültnek, kiégettnek érzed magad a munkahelyeden?
 • Világosak a vállalat célkitűzései, és elkötelezett vagy irántuk?
 • Jellemzően minden nap izgatottan várod, hogy munkához láss?
 • Várod, hogy kapcsolatba léphess a munkatársaiddal?
 • Büszke vagy arra, hogy a vállalatnál dolgozol?
 • Egy 1-10-ig terjedő skálán, mennyire ajánlanád a barátodnak, hogy a cégnél dolgozzon?

A Comparable a nagyvállalatokat (több mint 500 dolgozó) és a kkv-kat (500 vagy kevesebb dolgozó) is megvizsgálta. A Top 10-es listában szereplő cégek túlnyomó többsége kaliforniai székhelyű. Nézzük az eredményeket!

Top 10 nagyvállalat a munkavállalók boldogsága szerint:

 1. Adobe
 2. RingCentral
 3. HubSpot
 4. Peloton
 5. Microsoft
 6. Farmers Insurance
 7. IBM
 8. Medallia
 9. Zoom Video
 10. Experian

Top 10 kkv a munkavállalók boldogsága szerint:

 1. Eargo
 2. Pipefy
 3. Alida
 4. GoodRx
 5. Fetch Rewards
 6. Verisys Corporation
 7. Mixpanel
 8. Ordermark
 9. Nylas
 10. Civic Financial Services

Trónfosztás

Az Adobe idén a Zoom kétéves uralmának vetett véget, amely idén „csak" a kilencedik helyet tudta megcsípni. A Comparably vezérigazgatója, Jason Nazar hozzátette, hogy az első tíz helyezett közötti különbségek valójában elhanyagolhatók, a rangsorolás ugyanis több tízezer adatponton alapul. A különbségeket ahhoz hasonlította, mintha valaki egy 100 pontos teszten 99 pontot szerezne.

Nazar elmondása szerint az Adobe esetében az az igazán különleges, hogy szinte minden vállalati részlegről pozitív visszajelzések érkeztek, így például a termék, a marketing, a tervező, az értékesítési és a mérnöki részlegek alkalmazottjai is méltatták a vállalatot.

A teljes lista ITT tekinthető meg.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A Mol nem hagyja annyiban a Hernádi Zsoltot elmarasztaló horvát ítéletet

A Mol-csoport csalódottságának adott hangot az ítélet kapcsán. Álláspontjuk szerint a legfelsőbb bíróság annak ellenére hagyta helyben a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét, hogy korábban mind a magyar hatóságok, mind pedig a horvát kormány által kezdeményezett nemzetközi választottbírósági eljárás azt állapította meg, hogy sem a Mol, sem annak tisztségviselői nem követtek el bűncselekményt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Szálka a vásárlók szemében a faáruk drágulása, lépett a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is, hogy megfelelően feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat. A vizsgálat a Nébih ellenőrzéseivel összehangolt helyszíni kutatásokkal indult, a GVH vizsgálói több piaci szereplőnél is megjelentek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Horvátországban jogerőre emelkedett a Mol-vezér börtönbüntetése

A horvát legfelsőbb bíróság megerősítette a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét Ivo Sanader volt horvát kormányfő és Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója egyesített perében - közölte a Jutarnji List című horvát napilap. A nemzetközi választottbíróság szerint viszont Horvátország nem tudta bizonyítani, hogy a Mol (vagy Hernádi Zsolt) megvesztegette volna Sanadert.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!