Megváltozik egyes ügyfelek számlakezelése
Fotó: Shutterstock

Vodafone-os vagy? Fontos változás lépett életbe a fizetésnél

Fontos szolgáltatását vezette ki március végén a Vodafone Magyarországon. Ne lepődjön meg egyik ügyfelük sem, ha ezentúl nem a megszokott módon tudja rendezni a számláját!


Változás a Vodafone-nál

A Vodafone március 31-gyel kivezette a Díjnet elektronikus számlakezelését az otthoni szolgáltatásait igénybe vevő ügyfélkörben. A változtatás az UPC Magyarország Zrt.-vel korábban szerződött partnereket is érintheti, amennyiben eddig használták az említett szolgáltatást – írja a 24.hu.

A telekommunikációs cég szerint a változással „direktebb és közvetlenebb ügyfélkapcsolatot” alakíthatnak ki. Az érintetteket előzetesen e-mailben, SMS-ben és a korábbi számlákon feltüntetve is értesítették, valamint a Díjnet is figyelmeztetett.

Néhány napig bizonyos esetekben még használható

A március 14-ig a Díjnet-fiókba érkező elektronikus díjszámlákat 2022. április 20-ig még be lehet fizetni a Díjneten keresztül. A később kezdeményezett fizetéseket azonban az e-számlaszolgáltató nem fogja továbbítani a Vodafone felé, viszont visszautalja az ügyfelek pénzét.

Elektromos számlakezelést javasol a későbbiekben is a telekommunikációs cég az ügyfeleinek, de már a MyVodafone applikáción keresztül. Azonban a „kellemetlenségek minimalizálása miatt” e-mailes számlakiküldésre is lesz lehetőség egy darabig.

A továbbiakban is használhatják a Díjnet szolgáltatását azok az ügyfelek, akik számára nem elérhető az elektronikus számlakezelési szolgáltatás. Amiatt megmarad a korábbi elektronikus számlakezelés például a 29-es körzet rézérpáras hálózatán vezetékes szolgáltatással rendelkező előfizetők esetében, valamint az üzleti ügyfelek egy részénél. Őket azonban a Vodafone külön értesíti – írja a portál.

Ingyenes az ukrajnai roaming

A Vodafone egy másik fontos információra is felhívja a figyelmet a honlapján: az Ukrajnában tartózkodó ügyfelei számára díjmentessé tette a roaming, SMS-, adat- és hívásforgalmat, valamint azokat is szeretné segíteni, akiknek a keleti szomszédunkban vannak a szeretteik. Ezért a Magyarországról, Vodafone-os mobilelőfizetésről az ukrán számokra indított hívások és SMS-ek szintén díjmentesek.

A közelmúltban az ukrajnai válság miatt hasonló döntést hozott a Telekom és a Yettel is, erről részletesebben EBBEN a cikkünkben olvashatsz.

Ne hagyd ki!