Farmerkabáros, piros sapkás szőke lány fényképezőgépet tart a kezében fenyőfák előtt
Fotó: Unsplash

Besokallt a szállodaigazgató, mert túl sokan látogatták a hoteljét

Az elmúlt másfél év megpróbáltatásai után valószínűleg minden szállodatulajdonos kitörő örömmel fogadja, ha a vendégek tolonganak a vendéglátóhelyének ajtaja előtt. Mint kiderült, nem mindenki osztja ezt a nézetet.


A szépség átka

Történetünk középpontjában egy viktoriánus korabeli otthon áll, amelyet a tulajdonosok az évek során egy tízszobás szállodává alakítottak. Helyiek és turisták körében is kedvelt helyről van szó, ugyanis a Wales-ben található Druidstone Hotel egy sziklaszirten található, ahol varázslatos kilátás nyílik a Kelta-tengerre. A tulajdonos, Angus Bell azonban valószínűleg álmaiban sem gondolta volna, hogy a közösségi médiának köszönhetően valósággal megrohamozzák a turisták a szállodáját. Mr. Bell nemrég megelégelte a hirtelen jött népszerűséget, és bevezetett egy kötelező jellegű 200 fontos, átszámítva nagyjából 83 ezer forintos éves tagdíjat, amelynek hiányában nem látogatható a szálloda. Pontosabban annak bárja. A tulajdonos lépése nem indokolatlan, de mondanunk sem kell, a vendégek valóságos gyűlölet-cunamit zúdítottak Mr. Bell-re.

Sok az idegen a kertben

Mr. Bell kifejtette, hogy a hotelben nemcsak szállóvendégeket fogadnak, bárki betérhet a bárba egy finom ételre vagy italra. A bárból csodálatos kilátás nyílik a tengerre, ahol a naplementék még szebbé varázsolják az ott töltött időt. Bizony, ezt az influenszerek is megneszelték. A tulajdonos arról számolt be, hogy a szigorú utazási korlátozások miatt a kikapcsolódásra vágyó egyesült királyságbeli polgárok mostanában a belföldi utazás preferálják. A szálloda híre, pontosabban a hely „Instagram-kompatibilis naplementéi" futótűzként terjedtek a közösségi médiafelületeken. Mr. Bell elmondta, hogy nehezen tudott megbirkózni a turistaáradattal, akik a kempingekből és AirBnB-kből özönlöttek a St Brides-öbölre néző bárba. A vendégeinek sok esetben több mint 45 percet kellett várniuk egy italra, a helyi törzsvendégek pedig nyáron inkább elkerülték a szállót a várakozási idő és a tömeg miatt. Ahogy fogalmazott, nyithatott volna egy másik bárt, de nem akarta, hogy a szállodája kocsmává váljon, ezért más módszerét választotta a tömeg megregulázásának. Bevezetett egy 200 fontos tagdíjat. Így a szálloda bárja egyfajta klubként üzemel, ahova csak azok mehetnek be, akik befizették a tagdíjat. Mr. Bell kifejtette, hogy tagdíj híján is lehet szobát vagy éttermi asztalt foglalni a szállodában, a tagdíj inkább a bárra vonatkozik.

Sok a kritika

Nem kellett sok idő, hogy a hír elterjedjen. A kiábrándult látogatók pedig nem vesztegették az időt, és azonnal kritizálni kezdték a szálloda döntését a Tripadvisor utazási cég platformján.

Az egyik felhasználó például sérelmezte, hogy 40 éve a Druidstone-ba jár, de a tagdíj miatt erre a jövőben már nem lesz lehetősége. Mások karcosabban fogalmaztak:

Olyan kiábrándító, hogy egy ilyen szép hely elitista, „csak tagoknak" hellyé változott, ahol csak akkor lehet inni, ha ott szállsz meg, vagy befizeted a 200 fontos éves tagdíjat.

Mr. Bell nem bánta meg döntését, elmondása szerint sokkal jobb lett az élete. Van ideje a munkavállalóira és a vendégeire is. Hozzátette, lehet, hogy 400 fontra növeli a tagdíjat, amely további előnyöket biztosítana a vendégeknek.

Ne hagyd ki!