Fortnite figurák okostelefonon
Fotó: Shutterstock

A Fortnite visszatér Androidra és iOS-re

Az Xbox Cloud Gaming felhasználói ingyen játszhatnak a Fortnite-tal Androidon és iOS-en, miután megegyezett egymással a Microsoft és az Epic Games.

A videójáték az okostelefont használók számára elérhetetlenné vált, miután még 2020-ban az Apple és a Google eltávolította az appjai közül, mert nem tudtak megegyezni a díjszabásról.

Erősödő rivalizálás

A Microsofttal kötött új partnerség lehetővé teszi a felhasználók számára – ideértve a PC-seket is -, hogy streameljék az internetböngészőjükön a Fortnite-ot, hasonlóan a Netflixhez, a hardver specifikációktól függetlenül.

A lépéssel a Microsoft bizonyára újabb játékosokat vonz magához. Ez illeszkedik távlati terveibe, hiszen növelni kívánja jelenlétét a videójáték-piacon, riválisa, a Sony ellenében. Ennek jegyében a Microsoft idén felvásárolta a Call of Duty gyártóját, az Activision Blizzardot.

A Fortnite az első ingyen játszható cím az Xbox Cloud Gaming szolgáltatásában.

30 százalék

2020-as indulása óta több mint tízmillióan streamingeltek játékokat az Xbox Cloud Gaming felhasználásával. A szolgáltatás 26 piacon, köztük az Egyesült Államokban is jelen van.

A Microsoft, az Epic Games és egy sor más cég is éles kritikával illette korábban az Apple gyakorlatát, amely szerint 30 százalékos jutalék fizetését kérték a fejlesztőktől az Apple store-ban történő vásárlások után.

A Fortnite alkotója pert is indított az Apple ellen, amelyben azt állította, hogy az Apple fizetési szabályai versenyellenesek. A bíróság úgy találta, a cégnek megfelelő indokai vannak arra, hogy néhány app gyártójától 15-30 százalék közötti jutalékot kérjen.

Itt arról lehet olvasni, mire figyeljünk, ha gyermekünk rákattan a Fortnite-ra. Az XBox üzleti trükkjéről pedig itt írtunk.


Ne hagyd ki!