Az infláció miatt aggódó amerikaiak figyelmébe ajánlják hazánkat
Fotó: Shutterstock

Magyarország egzotikus és olcsó? Van, aki így látja

A tíz legolcsóbb és egzotikus turistacélpont között szerepel Magyarország az amerikai Kiplinger magazin friss listáján. Olyan országokkal említik egy lapon hazánkat, mint a Dominikai Köztársaság, Görögország, vagy éppen Törökország.


Olcsó és egzotikus turisztikai célpont lehet az amerikaiaknak Magyarország

Hazánk a világ ötödik legolcsóbb és egzotikus turistacélpontja az amerikai Kiplinger magazin friss listája szerint. Az 1920-ban alapított üzleti újság online kiadása azoknak ajánlja Magyarországot és a felsorolásban szereplő más országokat, akik utaznának, de aggódnak a magas infláció és a dollár gyengélkedése miatt.

A magazin számításba vette az országokban tartózkodás várható napi átlagköltségét, azok alapján állította fel a listáját. Nem kalkuláltak az utazási árakkal, hiszen például a repülőutak költsége az évszakok függvényében is nagyon változó lehet.

Magyarországon 70 dolláros, azaz durván 25 ezer forintos napi átlagköltséggel számol a magazin, amivel az ötödikek vagyunk a legolcsóbb és egzotikus turisztikai célpontok listáján. Szállással 33 dollár/nap/fő (nagyjából 12 ezer forint) áron kalkulálnak, amíg szerintük nagyjából 17 dollárból (mintegy 6 ezer forint) lakhat jól az ember hazánkban egy átlagos napon.

Az országunk előnyei között említik, sikerült megőriznie hangulatos falvait, Budapest pedig egy igazi nagyváros, a „fények városa”. Világhíres az Országház épülete a Duna partján, valamint gyönyörűek a vidék hegyei, völgyei és folyói is.

De nézzük az országok listáját:

  1. Laosz
  2. Törökország
  3. Indonézia
  4. Thaiföld
  5. Magyarország
  6. Costa Rica
  7. Mexikó
  8. Dominikai Köztársaság
  9. Portugália
  10. Görögország

Fontos nemzetközi turisztikai listát vezet Budapest

Ha a turizmusnál járunk: a Radical Storage kíváncsi volt rá, a világ népszerű turistacélpontjait milyen jelzőkkel illettél az odalátogatók a mérvadó turisztikai oldalon, a TripAdvisoron. 826 ezer értékelést elemeztek az oldalról, amelyek 100 városhoz voltak köthetők. Elsősorban a negatív kifejezésekre és szavakra fókuszáltak a kommentekben. Úgy értelmezték, hogy amely városnál a legnagyobb a kedvezőtlen vélemények aránya, az a helyszín túlértékelt, és ahol a legkevesebb rossz visszajelzést találtak, az egy alulértékelt úti cél.

A túlértékeltek 2021-es listáját Párizs vezette, azonban 2022-ben nem volt ott a tíz legtöbb rossz értékelést kapott város között. A helyét az Egyesült Államokból vette át Orlando, ahol például a Walt Disney World is találhatóm. A kommentelők 19,52 százaléka húzta le a várost. Azonban az első tízben főleg ázsiai helyszínek szerepelnek, igaz a hatodik helyezett a dél-afrikai Johannesburg.

A pozitív lista élén Budapest végzett 2022-ben. A kedvező kommentek aránya 96,17 százalék volt a magyar fővárossal kapcsolatban. Második helyen Belgium fővárosa, Brüsszel áll (96,04 százalék), valamint a svájci Zürich (96,02 százalék) lett a harmadik. Ázsiai és afrikai helyszínek nem szerepelnek a TOP10-ben.

Ne hagyd ki!