Az orosz elnök és a védelmi miniszter szibériai kiruccanásáról készült felvételeken sokan kiszúrhatták, hogy a két politikus falatozás közben Kotányi termékeket, sót és borsot használt fűszerezésre. De valóban magyar termékekről van szó?


Amit a felvételen látunk, az nem magyar só, sőt a Kotányi sem kizárólag magyar cég. Létezik ugyan egy Kotányi Hungária Kft., és ügyvezetője szerint piacvezető is a magyar fűszerpiacon, de ez a kft. egy nagyobb cég, az ausztriai Kotanyi Gmbh. leányvállalata, írja a Telex.

Egy csipetnyi történelem

A névadó Kotányi János Szegeden született 1858-ban, paprikával kezdett foglalkozni fűszekeverékeket készített. Első boltja bolthálózattá fejlődött, az alapító Európa több nagyvárosában, így Bécsben is üzletet nyitott. A történelmi viharok után Kotányi leszármazottai az osztrák lerakatra építve alapítottak új céget, és onnantól a bécsi vállalat lett a Kotányi-központ (ami aztán a rendszerváltás után kft.-t alapított Magyarországon is). A cég termékei a világ számos táján, így Oroszországban is kaphatók, ahol a vállalat piacvezető. Vagyis a csomagolás Kotányi, de ami benne van, az már egy osztrák központú világcég terméke. (Nyitóképünk illusztráció)

A videón 2.40-től, illetve 3.10-től indulnak a jelenetek, amelyeken a két politikus asztalán kivehetők a Kotányi termékek, a só és a bors.


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

Itt a videó a világ legdrágább, 60 ezer forintos sült krumplijáról

Kétszáz dollárért, vagyis több mint 60 ezer forintért kínálja a világ legdrágább sült krumpliját egy New-York-i étterem. Ez a csúcs, a Guinness -rekordok szerkesztősége hitelesítette.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A győzelemig birkózik az MNB az inflációval

A Magyar Nemzeti Bank ma sem hagyott kétséget afelől, hogy mindaddig kitart a nemrégiben megkezdett monetáris szigorítás mellett, amíg le nem töri az elmúlt hónapokban éves összevetésben 5 százalék feletti inflációt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ha vettél ezekből a hústermékekből, ne egyél belőlük, visszakapod az árát

Három hústerméket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. elővigyázatosságból, etilén-oxid jelenléte miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!