A londoni kisfiú számítógépes grafikákat készít, egyik munkája most nagyon bejött neki.


Nyári munkán

A BBC egy londoni fiú, Benyamin Ahmed történetét ismerteti, aki bálnákról készült számítógépes rajzok eladásából szerzett tízmilliókat – írja a Hvg.hu. A bálnák színes képek előtt jelennek meg, és mindegyik rendelkezik valamilyen egyedi kiegészítővel. A korábbi munkái után ezeket értékesítésre kínálták, és olyannyira elnyerték a közönség tetszését, hogy Ahmed a nyári szünidő alatt 290 ezer font (vagyis mintegy 119 millió forint) értékben adott el belőlük.

Nem tudja aprópénzre váltani

A bálnás NFT-kért cserébe Ethereumot, egy kriptopénzfajtát kapott a fiú, a digitális pénzt egy erre szolgáló, biztonságos (online) pénztárcában tárolják. A BBC megszólaltatta Charles Allsoppot, a Christie's aukciósház egykori munkatársát, aki szerint az NFT-k vásárlásának semmi értelme, és csak pillanatnyi őrületről van szó, mert egy ilyen tokennel nem kap fizikai formában elérhető terméket a vásárló, csupán a digitális aláírást, hogy az az övé.

The Conversation

Friss

Fotó:Shutterstock

Szegénységi csúszdán a magyar nyugdíjasok, mi lehet a megoldás?

Minden magyar nyugdíjas egy szegénységi csúszdára kerül, amint megállapították a nyugdíját – mondta a Portfolio-nak Farkas András nyugdíjszakértő, aki néhány megoldási javaslatot is ismertetett.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:Shutterstock

Ha zavarnak a szeméthegyek, itt és most te is tehetsz ellenük, mutatjuk

Hétfőtől lehet regisztrálni a legnagyobb belföldi hulladékgyűjtő eseményre, a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióra - mondta Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára. Mutatjuk, hol.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:Shutterstock

Orbán Viktor elmondta, mikor és hogyan kapnak vissza 600 milliárdot a családok

Az oltás működik, Magyarország működik – mondta a kormányfő az Országgyűlés őszi ülésszakának megnyitásaként. A miniszterelnök több fontos intézkedést is bejelentett, ezeket foglaljuk össze.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!