Oroszországban is adnak idén egyszeri pluszjuttatást a nyugdíjasoknak, ha átmegy Putyin elnök javaslata, csak ott a pluszpénznek nem prémium a neve.


Mennyi is a 10 ezer rubel?

Az orosz államfő az Egységes Oroszország elnevezésű kormánypárt képviselőivel találkozva dobta be azt a javaslatot, hogy minden nyugdíjas kapjon idén még 10 ezer rubelt. Vlagyimir Putyin szerint a nyugdíjemelés nem elegendő, ezért van szükség az egyszeri plusz kifizetésre. Az Interfax hírügynökség beszámolója szerint a 10 ezer rubel (átszámítva nagyjából 40 ezer forint) minden nyugdíjasnak járna, függetlenül attól, hogy aktív a munkaerőpiacon vagy teljesen visszavonult. A hadsereg tagjai pedig 15 ezer rubeles egyszeri pluszra számíthatnak idén a fizetésük mellé.

Magyar nyugdíj, orosz nyugdíj

Oroszországban az átlagnyugdíj az év elején 15 744 rubel volt, ami átszámítva 63 ezer forintnak felel meg. A magyar átlagnyugdíj ennek több mint a kétszerese, 130 ezer forint. A magyar nyugdíjasok idén a gazdaság járvány utáni berobbanása miatt, törvény alapján számíthatnak novemberben pluszpénzre, ebben a cikkben írtuk le, hogy mennyire.


The Conversation

Friss

Spar: jó magyar gyümölcs joghurt nem igazán létezik

Hosszú interjút adott a Spar magyarországi vezetője, beszélt többek között a béremelésről, a beszállítókról, arról, hogy mennyi pénz vittek ki tavaly az országból nyereségként, és hogy mennyit fektettek be 30 év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Josh Appel on Unsplash

Jövőre havi 500 ezerre nőhet az átlagkereset Magyarországon

Jövőre sok egyszeri tétel fogja növelni a háztartások nettó jövedelmét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Obi Onyeador on Unsplash

Annyira sok és drága használtautót veszünk, hogy megdőlhet a 2019-es rekord

Pedig a hirdetési árak majdnem 1 millió forinttal emelkedtek egy év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!