Az orosz nyugdíjasok kevesebb pluszpénzt kapnak idén, mint a magyarok
Fotó:123RF

A magyar nyugdíjasok sokkal jobban járnak, mint az oroszok

Oroszországban is adnak idén egyszeri pluszjuttatást a nyugdíjasoknak, ha átmegy Putyin elnök javaslata, csak ott a pluszpénznek nem prémium a neve.


Mennyi is a 10 ezer rubel?

Az orosz államfő az Egységes Oroszország elnevezésű kormánypárt képviselőivel találkozva dobta be azt a javaslatot, hogy minden nyugdíjas kapjon idén még 10 ezer rubelt. Vlagyimir Putyin szerint a nyugdíjemelés nem elegendő, ezért van szükség az egyszeri plusz kifizetésre. Az Interfax hírügynökség beszámolója szerint a 10 ezer rubel (átszámítva nagyjából 40 ezer forint) minden nyugdíjasnak járna, függetlenül attól, hogy aktív a munkaerőpiacon vagy teljesen visszavonult. A hadsereg tagjai pedig 15 ezer rubeles egyszeri pluszra számíthatnak idén a fizetésük mellé.

Magyar nyugdíj, orosz nyugdíj

Oroszországban az átlagnyugdíj az év elején 15 744 rubel volt, ami átszámítva 63 ezer forintnak felel meg. A magyar átlagnyugdíj ennek több mint a kétszerese, 130 ezer forint. A magyar nyugdíjasok idén a gazdaság járvány utáni berobbanása miatt, törvény alapján számíthatnak novemberben pluszpénzre, ebben a cikkben írtuk le, hogy mennyire.


Ne hagyd ki!