A nyugdíjasok képviselete szerint a nyugdíjemelést nem egyszeri osztogatással kellene kiváltani, hanem egy százalékos alapú rendezéssel.


Inkább a rendes nyugdíjat emeljék

Az egyszeri, százalékos alapú „osztogatás" helyett a rendszeres (nyugdíjszerű), alacsony nyugdíjak felzárkóztatására fordítsuk a rendelkezésre álló pénzt - írta az Országos Nyugdíjas Parlament a miniszterelnöknek. Ezzel Orbán Viktornak a ma reggeli rádiónyilatkozatára reagáltak, miszerint a kormány februárban akár a teljes 13. havi nyugdíjat kifizeti az időseknek.

Felpörgött a nyugdíjasok kifizetése

Mint arról beszámoltunk, a kormány novemberben nyugdíjprémiumot és nyugdíj-kompenzációt is fizet a nyugdíjasoknak. Itt arról írtunk, hogy a bérek jövőre növekedni fognak, a nyugdíjak kevésbé. Az is érdekes kérdés, hogy mennyi hitelt lehet felvenni nyugdíjasként, erről itt írtunk. Illetve arról is hírt adtunk, hogy a nyugdíjasok még magazint is kapnak a nyugdíjemelés mellé.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A Mol nem hagyja annyiban a Hernádi Zsoltot elmarasztaló horvát ítéletet

A Mol-csoport csalódottságának adott hangot az ítélet kapcsán. Álláspontjuk szerint a legfelsőbb bíróság annak ellenére hagyta helyben a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét, hogy korábban mind a magyar hatóságok, mind pedig a horvát kormány által kezdeményezett nemzetközi választottbírósági eljárás azt állapította meg, hogy sem a Mol, sem annak tisztségviselői nem követtek el bűncselekményt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Szálka a vásárlók szemében a faáruk drágulása, lépett a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is, hogy megfelelően feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat. A vizsgálat a Nébih ellenőrzéseivel összehangolt helyszíni kutatásokkal indult, a GVH vizsgálói több piaci szereplőnél is megjelentek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Horvátországban jogerőre emelkedett a Mol-vezér börtönbüntetése

A horvát legfelsőbb bíróság megerősítette a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét Ivo Sanader volt horvát kormányfő és Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója egyesített perében - közölte a Jutarnji List című horvát napilap. A nemzetközi választottbíróság szerint viszont Horvátország nem tudta bizonyítani, hogy a Mol (vagy Hernádi Zsolt) megvesztegette volna Sanadert.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!