A hírt Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter jelentette be. Ahogy fogalmazott, "újabb kedvességgel próbálják segíteni a nyugdíjasokat".


Éppen jókor jön

Ismét lesz Jókor Kiadvány - ezúttal is Orbán Viktor személyes ajánlásával kapják ezt a magazinszerű kiadványt ősszel a nyugdíjasok. Ha jól láttuk, a címlapon most Eperjes Károly színművész fogalmazza meg gondolatait a kormányról. A kiadványban benne lesz, hogy milyen emelésekkel készül a kormány novemberben és azután. És természetesen összefoglalják az eddig sikereket, nyugdíjemeléseket. Az ingyenes, 2 millió példányban megjelenő "tájékoztató" magazin ötlete 2018-ban született. Idén tavasszal is kaptak belőle a nyugdíjasok.

Sikerek

A nyugdíjemelésekkel korábban sokszor foglalkoztunk. A nyugdíjprémiummal bővebben ebben a cikkünkben, az inflációkövető kompenzációval ebben a cikkünkben írtunk. A 13. nyugdíj visszavezetéséről - ami 2022-ben már egy teljes fél havi nyugdíjat fog jelenteni! - itt olvashat bővebben. A Nők 40 programról, ami alapján megteremtették a nők korai nyugdíjba menésének lehetőségét, itt írtunk. Itt arról írtunk, hogy Áder Jánosnak is emelték nyugdíját, de még hogy!

The Conversation

Friss

Spar: jó magyar gyümölcs joghurt nem igazán létezik

Hosszú interjút adott a Spar magyarországi vezetője, beszélt többek között a béremelésről, a beszállítókról, arról, hogy mennyi pénz vittek ki tavaly az országból nyereségként, és hogy mennyit fektettek be 30 év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Josh Appel on Unsplash

Jövőre havi 500 ezerre nőhet az átlagkereset Magyarországon

Jövőre sok egyszeri tétel fogja növelni a háztartások nettó jövedelmét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Obi Onyeador on Unsplash

Annyira sok és drága használtautót veszünk, hogy megdőlhet a 2019-es rekord

Pedig a hirdetési árak majdnem 1 millió forinttal emelkedtek egy év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!