A magyar nyugdíjasok mindet pontosan, forintra kiszámolnak
Fotó:123RF

A magyar nyugdíjas forintra számol, úgy is kell vele elszámolni

A jövő évi nyugdíjemelésről is beszélt a kormányfő a közrádiónak adott szokásos péntek reggeli interjúban.


Ha van miből adni, meg kell tenni

Minden nyugdíjas biztos lehet abban, hogy 5 százalékkal emelkedik a nyugdíja januártól, emellett a következő évben teljes egészében visszaadott tizenharmadik havi nyugdíj értéke is 5 százalékkal emelkedik

- jelentette be Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A miniszterelnök beszámolt arról, hogy a nyugdíjemelésről szóló rendelet pénteken jelenik meg a Magyar Közlönyben.

Ha van miből adni, az ember szívesen ad és a gazdaság a mögöttünk hagyott évben, és reményeink szerint az előttünk álló évben is jól teljesít majd

- fogalmazott Orbán Viktor.

A kormányfő úgy vélte: a nyugdíjasok minden forintot számon tartanak, velük pontosan kell elszámolni, és "az élettapasztalatuk szerint jól is teszik, ha pontos elszámolást követelnek a kormánytól, láttak már olyan kormányokat, amelyek nem adtak, hanem elvettek".

A januári emelés után ennyi lesz az átlagnyugdíj

Az idei 150 ezer forintos átlagnyugdíj jövő januárban eredetileg 154 500 forintra emelkedett volna. Ha viszont az új, 5 százalékos értékkel számolunk, akkor a havi nyugdíj értéke 157 500 forint lesz 2022 januárjától.

Éves szinten ez azt jelenti, hogy a 3 százalékos emelés mellett 54 ezer forinttal gyarapodott volna az átlag nyugdíjas jövedelme. Viszont az 5 százalékos emelés mellett éves szinten 90 ezer forintnyi plusz pénz üti az átlagnyugdíjban részesülő időskorúak markát.


Ne hagyd ki!