Két lány barát jól érzi magát egymás társaságában, miután a Google újításának köszönhetően össze tudták egyeztetni napirendjüket
Fotó: Shutterstock

A Google újít, hogy találkozhass a barátaiddal

Az Google új funkciója elsősorban a felnőtteknek kedvez, akik napjainkban egyre nehezebben tudják összeegyeztetni találkozóikat barátaikkal.


Miután az ember gondterhelt, adófizető felnőtté válik, már közel sem olyan egyszerű megszervezni egy találkát a legjobb barátaival, mint fiatalabb korában. A Google Naptár most egy olyan funkcióval bővíti kínálatát, ami megoldást kínál egyebek között a fent említett problémára is.

A keresőóriás tájékoztatása szerint a Workspace csomag egy időpont-ütemezési szolgáltatással bővül.

Az újítás neve ismerősen csenghet, ugyanis már létezik egy nagyon hasonló funkció a Workspace kínálatában, ennek eszköztárát fejlesztette tovább a vállalat. (A Google Workspace felhőalapú számítástechnikai, irodai és együttműködési eszközökből, illetve szoftverekből álló programcsomag, amelyet a Google előfizetéses formában kínál.)

Hogyan működik?

A szolgáltatás élesítése után, ami április kilencedikén várható, a felhasználók kijelölhetik naptárukban, mely időpontok alkalmasak számukra, hogy találkozzanak barátaikkal. Ezt követően meginvitálhatják barátaikat a kiválasztott „időparcellákba”, akik jelezhetik, számukra megfelel-e az időpont.

A funkció különlegessége, hogy a meghívott személyeknek nincs szükségük Google-fiókra. Csupán annyit kell tenniük, hogy saját e-mail címükről válaszolnak az invitálásra.

Van azonban egy csavar. Legalább egy embernek elő kell fizetnie a Google Workspace valamely standard üzleti csomagjára, minimum havonta 12 dolláros értékben, hogy feloldja ezt a „képességet”. A feltétel alól a nonprofit szervezetek kivételt képeznek.

Barátok, családtagok, üzleti partnerek

A Google az elmúlt hónapokban rengeteget dolgozott azon, hogy bővítse Google Workspace-kínálatát. Ez jó hír azoknak, akik kisvállalkozást vagy szabadúszó üzletet vezetnek, illetve a szülőknek is, akiknek segítségre van szükségük a családi életük menedzselésében. Számukra az új naptár funkció igen hasznosnak bizonyulhat.

Érdemes azonban alaposan szétnézni a piacon, ugyanis bizonyos vállalatok olcsóbb csomagokat kínálnak. Ennek persze az az ára, hogy a pénzünkért kevesebb szolgáltatást kapunk, de ha valaki kifejezetten a naptár miatt fizetne elő, érdemes rákeresnie a Calendly, a Bookeo és a Zoom Scheduler appokra is.

The Conversation

Ne hagyd ki!