A járvány átalakította a fogyasztói igényeket, azok a termelők járhatnak jól, akik gyorsan alkalmazkodnak a piaci változásokhoz.Míg korábban a vendéglátás igényei miatt a termesztők a nagyobb méretű fajtákat részesítették előnyben, addig az idén már a kisebb méretűekkel járnak jól a gazdálkodók. Ennek az az oka, hogy míg a vendéglátás a nagyobb méretű hagymaféléket keresi, addig az átlagos fogyasztók elsősorban a kisebbeket. Így a termesztők a legfontosabb globális exportpiacokon is ezekhez az átalakuló igényekhez alkalmazkodva vágnak neki az idei hagymaszezonnak – írja az mno.hu.

A nagy méretű fajták iránti kereslet visszaesése mellett komoly versenyhátrányban vannak az ezeket előnyben részesítő dél-európai termesztők Hollandiával szemben, ahol a kisebb méretűekből hatalmas mennyiséget takarítottak be a gazdák. A holland termesztőknek ugyanakkor gondot okot, hogy a hagymafajták csaknem harminc százalékát nem lehet hosszú ideig tárolni. Az eltarthatóság az exportot, a szállítást is befolyásolja.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Vágás olasz módra, elhagyta Magyarországot a megvádolt húsmilliárdos

A több milliárdos költségvetési csalással vádolt Piero Pini, a kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft. tulajdonosa és fia, Marcello elhagyta Magyarországot, első útjuk állítólag Spanyolországba vezetett. Ez fordulat a 2019 márciusa óta húzódó ügyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

A politikusok sehol, a tudósokban bíznak leginkább a magyarok

A tudósokban a magyarok kétharmada bízik, ami a legmagasabb mutató a különböző szakmák körében. A legkevésbé a politikusokban bízunk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: 123RF

Hol érdemes most ingatlant venni befektetésként? Mutatjuk

A legnagyobb hozamot jelenleg vidéki használt ingatlan vásárlásával lehet elérni.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!