Sokszor nemcsak tojást rejt a húsvéti nyuszi kosara
Fotó: Shutterstock

Ezek az idei húsvét toplistás gyerekjátékai

Sok gyermeknek nemcsak tojás jár az idei húsvéti locsolás után: játékokkal is többen kedveskednek a kicsiknek. A REGIO JÁTÉK közölte, melyek a húsvéti időszak slágertermékei a játékboltjaikban.


Sokan készülnek ajándékokkal az idei húsvétra

A REGIO JÁTÉK adatai szerint a családok online átlagosan 13 ezer forintot, személyesen 9200 forintot költöttek náluk játékokra a húsvéti időszakban. A vállalat arról tájékoztatott, a húsvéti a játékpiac második legforgalmasabb időszaka. Náluk ekkor egy-két hét alatt a teljes éves árbevétel 5-6 százaléka realizálódik.

A cég felmérése alapján a családok egy gyermek ajándékára idén húsvétkor átlagosan kevesebb mint 6500 forintot költenek (57 százalék). Csak a válaszadók 15 százaléka nyilatkozta az, hogy 10 ezer forintnál többet szán a meglepetésekre. Emellett a kutatásukból kiderült, a legtöbb gyermeknek édesség (77 százalék), játék (73 százalék), mesekönyv (46 százalék) és kifestő (33 százalék) bújhat meg a húsvéti nyuszi kosarában.

A vállalat azt is közölte, mely játékkategóriák idén a legkeresettebbek náluk a húsvéti időszakban. Mutatjuk a listájukat!

  1. szabadtéri játék
  2. társasjáték, kártya
  3. sportszer, labda
  4. legó
  5. kreatív, fejlesztő
  6. plüss
  7. autó, jármű
  8. játék figura
  9. bébijáték, kellék
  10. baba, babakocsi

Az árucikkeik közül különösen fogytak az áruházi vásárláskor a diafilmvetítők, a Rubik-kockák és a Zingo társasjátékok. Online pedig a szappanbuborék-fújó fűnyírók, a Lotti Karottik és az Ugri nyuszik voltak igazán keresett termékek ebben az időszakban.

Pörög a húsvéti turizmus is

Olyanok is akadnak, akik mások helyett inkább magukat ajándékozzák meg, például egy üdüléssel a hosszú hétvégén. Az egy évvel korábbitól 30 százalékkal több szállásfoglalás érkezett külföldről, valamint 7 százalékkal nagyobb számú belföldről a magyarországi szálláshelyekre az idei húsvéti időszakra. Így előző hét elejéig 410 ezer vendégéjszaka-foglalást számot az ünnepnapokra a Magyar Turisztikai Ügynökség, ami 11 százalékkal magasabb érték, mint tavaly ugyanekkor.

Ezen foglalások 38 százaléka érkezett a fővárosba, 62 százaléka pedig vidékre. A budapesti előfoglalások 72 százalékát külföldiek adják, viszont vidéken belföldiektől származik a szálláshelyfoglalások háromnegyede.

Magyarország az egyik legnagyobb forgalomnövekedést tudta felmutatni januárban Európában az előző januárhoz képest. A húsvéti adatok is ezt erősítik, a szálláshelyeken országszerte a tavalyinál is erőteljesebb forgalom várható, és ebben idén már a külföldi vendégekre is fokozott mértékben számíthat az ágazat

- nyilatkozta Horváth Pétert, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

A magyarok leginkább a Balatont és a Mátra-Bükk térségét célozzák meg a húsvéti időszakban, valamint a fővárost és a fürdővárosokat. A nagy arányban Izraelből, Németországból és Spanyolországból érkező külföldiek között Budapest a legnépszerűbb, azonban a cseh és a szlovák turisták inkább a vidéki Magyarországon töltik a hétvégét.

Ne hagyd ki!