Az IKEA elköszönt a kancellári székből távozó Merkeltől
Fotó:©blinow61/123RF.COM

Az IKEA "megtalálta" a kancellári széket fotelre cserélő Merkelt

A Twitteren már rengetegen, -köztük Carl Bildt, Svédország egykori miniszterelnöke is- megosztották azt a bejegyzést, amelyben a svéd lakberendezési áruházlánc a maga módján emlékeztet arra, hogy Angela Merkel távozott a kancellári székből, és mostantól több ideje lesz az otthoni fotelben pihenni.


Végre otthon!

Ezzel a szöveggel indít a lakberendezési cég reklámfotója, amelyen egy Merkelre hasonlító (a politikus jellegzetes kéztartását utánzó) nő üldögél egy kényelmes, szürke füles fotelben. Természetesen gyorsan utánanéztünk, hogy a hazai IKEA-nál a bútor ára 54 999 forint. A Twitteren keringő bejegyzéseben a termék 169 eurós árral szerepel.

Érkeznek a gratulációk

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Twitter-üzenetében jó munkakezdést kívánt a megválasztott német kancellárnak és hangsúlyozta, várakozással tekint a bizalmas együttműködés elé "egy erős Európa érdekében". Charles Michel, az Európai Unió tagországainak vezetőit tömörítő Tanács elnöke üzenetében úgy fogalmazott: "várom a közös munkát egy erős és szuverén Európáért". A Tanács elnöke egyúttal köszönetet mondott Angela Merkel korábbi német kancellárnak a sokéves együttműködésért.

David Sassoli, az Európai Parlament elnöke szintén Twitter-üzenetben gratulált a német kancellár megválasztásához, és azt írta: sok sikert és szerencsét kíván a Németország és az Európa előtt álló feladatok megoldásához. Az Európai Parlament várakozással tekint a közös munka elé - tette hozzá Sassoli.

Olaf Scholzot szerdán választotta meg kancellárnak a német szövetségi parlament (Bundestag). Scholz a második világháború utáni Németország kilencedik - és Willy Brandt, Helmut Schmidt és Gerhard Schröder után a negyedik szociáldemokrata - kancellárja. Az új kancellár Angela Merkelt váltja, aki négy cikluson keresztül volt Németország kancellárja.

A bejegyzés


Ne hagyd ki!