Emberek nyomkodják az iPhone-jaikat, Macbbokjaikat az Apple logója alatt, miután bemutatták az j olcsó iPhone-okat
Fotó: Shutterstock

5G-vel érkezik az új „olcsó” iPhone

Az Apple Peek Performance nevű eseményén bemutatta a sokak által várt új termékeit, köztük az iPhone SE, az iPad Air és a Mac Studio legújabb modelljeit. Nézzük, mire számíthatnak a vásárlók!iPhone SE

Az iPhone SE kinézetében nem sok változás figyelhető meg elődjéhez képet, a belsejével azonban már más a helyzet. Az SE család új tagjának 4,7 hüvelykes képernyője alatt egy erősebb processzor, az iPhone 13-családból ismert A15 Bionic kapott helyet. A vállalat tájékoztatása szerint a kamera teljesítményén is javítottak (12 megapixeles hátlapi kamera, éjjeli + nappali mód, 7 megapixeles előlapi kamera), akkumulátorát 20 wattos gyorstöltéssel 30 perc alatt fel lehet tölteni nulláról 50 százalékra. A legnagyobb újítás talán az, hogy 5G is került a készülékbe, amivel egyértelműen versenyképesebbé vált az Androidos modellekkel szemben. A készülék csepp- és porálló, elöl hátul erő üveg védi.

Az előrendelés március 11-én, az értékesítés pedig március 18-án indul.

Várható ára: 194 990 – 254 990 forint között (64 – 256 GB)

Mac Studio

Az Apple egy igazi nagyágyúról, a valaha megalkotott legerősebb asztali gépéről, a Mac Studióról is lerántotta a leplet. Az új erőgépbe az M1 Max nevű mikrochip került, de a legjobb teljesítmény érdekében az M1 Ultrával is rendelhető a gép, ami lényegében két darab M1 Maxból tevődik össze. Az Ultra rendkívüli teljesítményét jelzi, hogy akár 128 gigabájtnyi RAM-mal is együtt tud működni.

További specifikációkat ide kattintva találtok.

Ára: 879 990–3 279 990 forint között.

iPad Air

Az új iPad Air nyolcmagos processzorral, 10,9 hüvelykes kijelzővel, 12 megapixeles ultraszéles látószögű előlapi kamerával, villámgyors 5G kapcsolattal, illetve Apple M1 chipekkel érkezik a piacra.

A vállalat ismertetője szerint akár 60 százalékkal gyorsabb teljesítményt nyújt, mint elődje. Lila, kék, rózsaszín, asztroszürke és csillagfény színekben lesz kapható.

Ára: 249 990–369 990 forint között.

Ne hagyd ki!