A McDonald's egyik étterme éjszaka, kivilágítva, az étterem homlokzatán a Meki logója látható
Fotó: Unsplash

Formabontó éttermet nyit a Meki, mit lép a Burger King?

Olyan éttermet fog nyitni a McDonald’s, amilyenre korábban még soha nem volt példa.

Immáron magabiztosan kijelentetjük: a McDonald’s is részese akar lenni a metaverzum-őrületnek.

Történt ugyanis, hogy az amerikai gyorsétteremlánc 10 védjegykérelmet nyújtott be az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához (USPTO) annak érdekében, hogy a metaverzumban is levédesse egyebek között a McDonald’s és a McCafé márkaneveket.

Ami izgalmasabb, az az, hogy az egyik kérelem virtuális élelmiszer- és italtermékekre, köztük NFT-kre, míg egy másik egy házhoz szállítást is vállaló virtuális online étterem működtetésére irányult.

Az étterem a McDonald's és a McCafé márkanév alatt szórakoztató szolgáltatásokat és eseményeket is védjegyezett, beleértve az "online tényleges és virtuális koncerteket" is.

Mit jelent ez pontosan?

Minden jel arra utal, hogy a Meki virtuális éttermeket akar létrehozni a metaverzum platformokon. A védjegyekből egyértelműen arra lehet következtetni, hogy a cég valós ételkiszállítást fog vállalni a digitális vendéglátóhelyein keresztül. Ezen a véleményen van Josh Gerben védjegyjogász is.

A védjegyek a McDonald’s éttermeket védenék a metaverzumban, ahol virtuális és valódi ételeket is árulhat. Képzeld el, ahogy a metaverzumban lógsz, és megéhezel. Nem kell levenned a fejhallgatódat. Bemész egy McDonald's-ba, és leadsz egy rendelést. Kis idő múlva megérkezik az ajtódhoz.

-írta Twitteren a szakember.

Gerben hozzátette, a PTO minden bizonnyal jóvá fogja hagyni a Meki kérelmeit, a felülvizsgálati folyamat azonban akár kilenc hónapig is eltarthat.

A közelmúltban a Nike, a Microsoft, a Gucci, sőt, még a Crocs is benyújtotta szabadalmi igényeit a hivatalhoz, ami arra utal, hogy a nagyobb piaci szereplők komoly lehetőségeket látnak a metaverzumban.


Ne hagyd ki!