A Rolls-Royce megállapodott a brit Langley Holdings vállalattal a luxus autógyártó norvégiai tengeri hajtómű üzletágának, a Bergen Engines-nek az eladásáról. A brit cég 130,6 millió dollárt fizet a gyártónak.Az említett megállapodás csak egy apró része a Rolls-Royce kétmilliárd dolláros helyreállítási tervének, amellyel a vállalat a pandémia alatt elszenvedett károkat akarja kiküszöbölni. A mostani, 130 millió dolláros (39 milliárd forint) kozmetikázás sem elhanyagolható, de a befektetők figyelme most inkább Spanyolországra irányul. Mint kiderült, az autógyártó hamarosan 1,78 milliárd dollárért adhatja el a Spanyolhonban üzemelő ITP Aero repülőgépmotor és gázturbina gyártóüzemét is.

Norvég vétó

A Bergen Engines-re korábban már érkezett egy 177 millió dolláros ajánlat, viszont Norvégia márciusban megvétózta ezt az ügyletet nemzetbiztonsági okokra hivatkozva, ugyanis a vevő egy orosz cég lett volna.

A luxusgyártó tájékoztatása szerint 83 millió dollár körüli vételárban állapodtak meg, amely kiegészül a Bergen által birtokolt 47 millió dollárnyi készpénzzel.

Az ügyletről értesítették Norvégiát, a megállapodás véglegesítése december 31-én esedékes.

Az 1975-ben alapított, Nottinghamshire-i székhelyű Langley ipari csoport jelenleg több mint 4600 embert foglalkoztat a németországi, a franciaországi és az olaszországi telephelyein. Az ipari csoport a közleménye szerint önálló vállalkozásként fogja működtetni Bergent. A Langley bevételei 2020-ban meghaladták a 908 millió dollárt.

A Rolls-Royce tavaly hozzávetőlegesen 16 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett el, ami jócskán elmarad a 2019-es 21,4 milliárd dollártól.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Legyőzni a Facebook-ot? Ez a cég megpróbálja

Korunk egyik legnépszerűbb közösségi média platformja, a Reddit bejelentette, hogy a világ legnagyobb tartalomgyártói közösségét akarja felépíteni. Az akcióterv már kész, a vállalat a napokban nagyszabású toborzásba kezdett.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Elköltözött a jegybank, Matolcsyék is megtudják, mivel jár egy felújítás

A Magyar Állam - mint a Magyar Nemzeti Bank részvénytulajdonosa - nevében a tulajdonosi jogok gyakorlására jogosult pénzügyminiszter részvényesi határozatban rendelkezett arról, hogy a jegybank alapító okiratában az MNB székhelye 2021. november 1-től a 1013 Budapest, Krisztina körút 55. cím alatt található.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Csak sírnak a fiatalok vagy tényleg kevésbé becsülik meg őket a munkahelyükön?

A K&H ifjúsági indexének eredményei szerint 2021 második negyedévében a dolgozó fiatalok 39 százaléka érezte magát megbecsültnek a munkahelyén. Ez markáns csökkenés a 2020 utolsó és 2021 első negyedévében mért 48, illetve 49 százalékos eredményekhez képest.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!