Lidl  bevásárlókocsi

A Schwarz Csoport megkapta az Európai Unió versenypolitikai (monopóliumellenes) jóváhagyását, így felvásárolhatja 4 ország számos feldolgozó üzemét.


A hulladék- és vízgazdálkodással foglalkozó francia Suez vállalat tavaly szeptemberben jelentette be, hogy a 2030-ig szóló stratégiája részeként eladásra kínálja a luxemburgi, a németországi, a lengyelországi és a hollandiai újrahasznosító részlegeit. A 13 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkező cég 1,3 milliárd dollárt kért a szóban forgó területekért. A legjobb jelentkezőnek a Lidl boltjait tulajdonló Schwarz csoport bizonyult, amely a napokban az EU áldását is megkapta az ügyletre. A Schwarz „PreZero" környezetvédelmi részlege intézi a vásárlást, amelybe a Suez műanyag újrahasznosítási és veszélyes hulladékkezelési tevékenységei nem tartoznak bele.

A versenyjogi aggályok kezelése érdekében az Európai Bizottság abban állapodott meg a német vásárlóval, aki a Lidl mellett a Kaufland kiskereskedelmi láncot is magáénak tudhatja, hogy a Suez hollandiai csomagolóüzemeit tovább értékesíti.

Az 1930-ban alapított Schwarz Csoport közel 140 milliárd dolláros éves bevétellel és nagyjából 500 ezer alkalmazottal büszkélkedhet.

A változás szele

A Suez háza táján igen sok változás megy végbe napjainkban. Kissé ellentmondásos a helyzetük, ugyanis szeptemberben azt közölték, hogy az említett részlegeik eladásának oka az, hogy a nagy riválisuk, a Veolia Environnement trónfosztási törekvéseit megakadályozzák. Ennek szellemében nyélbe is ütötték az értékesítést a Schwarz Csoporttal, viszont a legfrissebb információk alapján össze fognak olvadni a riválisukkal. Ezzel a Veolia terveit segítenék elő, ami nem más, mint az „ökológiai átalakulások globális bajnokának létrehozása". A két cég együttes éves összbevétele meghaladná a 8,4 milliárd dollárt.


Ne hagyd ki!