Starbucks logó egy papírpoháron, okostelefon
Fotó: Shutterstock

Soha nem ivott még kávét az új orosz Starbucks tulajdonosa

Megnyílt Moszkvában a Stars Coffee, amely külsőre szinte a megszólalásig hasonlít a Starbuckshoz. Az amerikai kázévólánc korábban megszüntette oroszországi érdekeltségeit.


A brandet egy orosz vendéglátós, Anton Pinszkij és Timati rapper pofozta át helyi használatra.

Putyin a legjobb barátom

Az új tulajdonosok a Starbucks logót természetesen nem tarthatták meg, de – mint fogalmaztak – „szerettek volna biztosítani némi folytonosságot”, így a Stars logója meglehetősen hasonlít az eredetire.

Pinszkij azonban úgy látja:

Lehet, hogy az emberek percepciója más, de ha alaposan összevetjük, a körtől eltekintve semmi azonosságot nem lehet találni.

Az új logót itt lehet megnézni.

Timati az egyik leghíresebb orosz rapper. Kreml-pártiságáról maga tett tanúságot 2015-ös slágerében, amelyben azt rappeli: Putyin elnök a legjobb barátom. Pinszkij korábban azt mondta, hogy soha életében nem ivott még kávét, ellenben számos étterem tartozik a portfóliójába.

A baristák kikeverték

A Starbucksnak megvolt a saját beszerzési és termelési bázisa, az új tulajdonosoknak új beszállítókat kellett találniuk, de azt mondják: ez nem okozott különösebb problémát.

A baristák nagyon jó munkát végeztek, olyan termék született, amelyet versenyképesnek tartunk

- mondták.

A Stars Coffee Dél-Amerikából és Afrikából szerzi be a kávét, a többi szükséges felszerelést pedig helyben készítteti.

A Seattle-központú Starbucks 15 év után hagyta ott az orosz piacot, ahol 130 üzlete, majdnem kétezer dolgozója volt. Itt vettük sorra azokat a nyugati cégeket, amelyek kivonultak Oroszországból.

Pinszkij azt mondta, hogy az üzletek apránként nyílnak majd meg, augusztusban és szeptemberben.

Ne hagyd ki!