Még kevés van belőlük, de a járvány jót tett a fejlődésüknek.160 százalékos emelkedés

A startupok közül az úgynevezett unikornis vállalatok – vagyis amely cégek értéke meghaladja az egymilliárd dolláros szintet – mennyisége világszerte meredek emelkedésnek indult a pandémia kitörése óta. A CB Insights adatai alapján már 2020-ban, a Covid–19 világjárvány ellenére, nemzetközi szinten, robbanásszerűen megugrott a fiatal vállalkozásokba irányuló pénz mennyisége, amely 2021 első felében még dinamikusabban emelkedett. Az idei második negyedévben a világszerte befektetett összeg meghaladta a 156 milliárd dollárt, amely megközelítőleg 160 százalékos emelkedésnek felel meg 2020 azonos időszakához képest.

 A hazai startupok is bizakodnak

A Startup Hungary által készített 2021-es felmérés alapján a hazai startupok harminc százaléka gondolja úgy, hogy elérheti az unikornis értéket. Ráadásul a cégek 43 százaléka helyi kockázatitőke-befektetőtől szerzett pénzt a tervei megvalósításához. A hosszú távú terveikben pedig felértékelődik a külföldi tőkebefektetők szerepe, mivel a válaszadók 34 százaléka külföldi, 28 százaléka belföldi kockázatitőke-céggel oldaná meg a finanszírozást.

The Conversation

Friss

Photo by Dan Gold on Unsplash

Itt a lista, ezek az élelmiszerek drágultak nagyon sokat

Mutatjuk, mi mennyibe kerül most.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Spar: jó magyar gyümölcs joghurt nem igazán létezik

Hosszú interjút adott a Spar magyarországi vezetője, beszélt többek között a béremelésről, a beszállítókról, arról, hogy mennyi pénz vittek ki tavaly az országból nyereségként, és hogy mennyit fektettek be 30 év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Josh Appel on Unsplash

Jövőre havi 500 ezerre nőhet az átlagkereset Magyarországon

Jövőre sok egyszeri tétel fogja növelni a háztartások nettó jövedelmét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!