A Twitter madár logója egy okostelefon kék képernyőjén, a háttér homályos
Fotó: Unsplash

Fontos változást jelentett be a Twitter, mutatjuk a részleteket

A Twitter olyan biztonsági újításokkal bővíti szolgáltatásait, amelyek segítségével a felhasználók ideiglenesen blokkolhatják azokat a fiókokat, amelyek káros vagy visszaélésszerű bejegyzéseket tesznek közzé.A Twitter fejlesztése azt jelenti, hogy a platform ezentúl megjelöli azokat a fiókokat, amelyek gyűlöletkeltő tartalmakat osztanak meg, illetve kéretlen bejegyzésekkel, üzenetekkel bombázzák a felhasználókat. Amint a rendszer azonosít egy ilyen felhasználót, hét napra letiltja.

A funkció egyelőre az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, Új-Zélandon és Írországban érhető el, de hamarosan világ többi régiójában is bevezethetik.

További újdonság a proaktív biztonsági mód nevű kiegészítő funkció is, amely nevéhez hűen automatikusan azonosítja a sértő, káros kommenteket. A platform minden felhasználót külön ösztönözni fog a fejlesztés használatára.

Van még mit csiszolni

A „Biztonsági Mód” fejlesztést a beállítások menüpontban lehet bekapcsolni, melynek segítségével a rendszer felméri a tweet tartalmát, valamint a tweet szerzője és a válaszoló közötti kapcsolatot.

A felhasználó által követett fiókokat, illetve azokat, amelyekkel gyakran lép interakcióba a rendszer nem fogja automatikusan blokkolni.

Az újítást bejelentő bejegyzésre válaszul rengeteg olyan üzenet érkezett, amelyben a felhasználók azt állítják, fiókjukat ok nélkül felfüggesztették.

Mint minden közösségi média platform, a Twitter is az automatizált tartalomszűrésre és az emberi moderátorokra támaszkodik. Az NYU Stern New York-i üzleti egyetem 2020-as jelentése szerint körülbelül 1500 moderátor dolgozik a vállalatnál.

A Twitter korábban jelezte, hogy nehezen tudja kordában tartani a platformján előforduló visszaéléseket és zaklatásokat, ami a szabályozók figyelmét is felkeltette. Januárban egy francia bíróság kimondta, hogy a Twitternek részletesen be kell mutatnia, hogyan küzd az online támadások ellen, miközben az Egyesült Királyság olyan jogszabályt készít elő, amely minden közösségi oldalt gyors fellépésre kényszerít a gyűlöletbeszéddel szemben. Ha ennek nem tesznek eleget, súlyos pénzbüntetésekre számíthatnak.

Ne hagyd ki!